• Mhrs Sisteminde Yeni Dönem
  • Mhrs Sisteminde Yeni Dönem
Çorlu Güncel

Mhrs Sisteminde Yeni Dönem

  • 09 Mayıs 2024
  • 249 Kez Okundu

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) sorunların çözümü için yeni kararlar alındı. Yeni karara göre onaylı randevu dönemi 13 Mayıs Pazartesi Günü başlayacak.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sözlerini hatırlatarak pazartesi gününden itibaren onaylı randevu sisteminin başlayacağını belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını hatırlatan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan Onaylı randevu dönemine geçiş sisteminin devreye alındığını ve pazartesi günü başlayacak. Ertesi gün randevusu olan hastaların saat 20.00'ye kadar onay vermesi gerektiğinin altını çizdi. 

14 MAYIS SALI GÜNÜ RANDEVUSU OLANLAR ONAYLAMAK ZORUNDA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) sorunların çözümüne ilişkin alınan yeni kararları duyurdu. Sağlık Bakanı Koca’nın sözlerini hatırlatan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, Onaylı randevu dönemine geçiş sisteminin devreye alındığını ve pazartesi günü başlayacak. Ertesi gün randevusu olan hastaların saat 20.00'ye kadar onay vermesi gerekiyor. Yeni sistemden kanser hastaları ile 65 yaş üstü vatandaşlar muaf olacak” ifadelerine yer verdi. 

RANDEVUSU OLAN HASTA BİR GÜN ÖNCEDEN ONAY VERMEK ZORUNDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sözlerini hatırlatan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, “Sistem artık şöyle işleyecek; Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'de randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var. 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı randevu sistemi hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece randevu sadakatsizliği sebebiyle şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuya sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak. Onaylı Randevulu Dönem sayesinde öngörümüze göre birçok branşta hastamızın talebine 24 saat içinde cevap verebiliyor olacağız. Bu yeni sistemden beklenen sonucu alacağımıza inanıyoruz. Taleplerin etkin şekilde karşılanabileceği şekilde karşılanabilmesi için ise Randevu Koordinasyon Merkezi'ni devreye alıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

İMDAT ŞAHİN