• Güçlendirilen Binada Halk Eğitim Merkezi Kursları Veriliyor
  • Güçlendirilen Binada Halk Eğitim Merkezi Kursları Veriliyor
Çorlu Güncel

Güçlendirilen Binada Halk Eğitim Merkezi Kursları Veriliyor

  • 30 Nisan 2024
  • 254 Kez Okundu

Bir zamanlar Kız Meslek Lisesi tiyatro salonu olarak kullanılan daha sonra öğretmenevi lokali olan binanın güçlendirilmesi yapılarak Halk Eğitim Merkezi üzerinden kurslara açıldı.

Halk Eğitim Merkezi üzerinden kurslar verilen binada spor faaliyetleri devam ediyor. Kız Meslek Lisesi’nin yan tarafında bulunan bina uzun yıllar lisenin tiyatro salonu olarak kullanıldı. Daha sonra öğretmenevi lokali yapıldı. Kız Meslek Lisesi’nin yıkılmasıyla birlikte tiyatro salonu güçlendirmeye alındı. Depreme dayanıklı olmayan binanın güçlendirme çalışmaları yapıldıktan sonra Halk Eğitim Merkezi kurslarına verilerek çoğunlukla spor faaliyetlerini yürütülüyor. 

TİYATRO SALONU VE ÖĞRETMEN EVİ LOKALİ OLARAK KULLANILMIŞTI 

Eski Kız Meslek Lisesi’nin yanında bulunan bina uzun yıllar okulun tiyatro salonu olarak kullanıldı. Daha sonra öğretmenevi lokali yapıldı. Öğretmenevi lokalinin kapatılmasıyla birlikte bina güçlendirmeye alındı. Depreme karşı dayanıklı olmayan bina güçlendirmeye alınarak sağlamlaştırıldı. Binanın boyası yenilendi. 

HALK EĞİTİM MERKEZİ KURSLARI VERİLİYOR 

Güçlendirmesi tamamlanan bina Halk Eğitim Merkezi kurslarına açılarak çoğunlukla spor faaliyetleri yürütüyor. Sabahtan akşama kadar Halk Eğitim Merkezi üzerinden gelen sporculara burada eğitimler veriliyor.  

İMDAT ŞAHİN