• Metruk Bina Yine Tehlike Saçıyor!
  • Metruk Bina Yine Tehlike Saçıyor!
  • Metruk Bina Yine Tehlike Saçıyor!
Çorlu Güncel

Metruk Bina Yine Tehlike Saçıyor!

  • 29 Nisan 2024
  • 324 Kez Okundu

Çorlu’da Nusratiye Mahallesi Kömürcü Caddesi üzerinde bulunan metruk binanın girişleri madde bağımlıları girmesin diye tuğlayla örülmüştü, madde bağımlıları tuğlaları kırarak yine binaya girmeye devam ediyor

Gazetemizin daha önce gündeme taşıdığı binanın girişleri Çorlu Belediyesi tarafından 2021 yılında örülmüştü. 2023 yılı içerisinde madde bağımlıları örülmüş olan duvarı yine yıkarak binaya girmeye devam etti. Gazetemizin tekrar konuyu gündeme taşımasıyla birlikte binanın duvarları yine örüldü, madde bağımlıları bu kez binanın duvarını yine yıkıp içeri girmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri köklü çözüm bulunmasını istiyor. Binanın içine giren madde bağımlıları içerde hem uyuşturucu kullanıyor hem de binayı sığınak olarak kullanıyor. 

MADDE BAĞIMLILARI KENDİLERİNE GİRECEK DELİK AÇIYOR 

Bir zamanlar madde bağımlılarının uğrak noktalarında biri haline gelen Kömürcü Caddesi üzerindeki binaları gazetemiz defalarca gündeme getirerek binanın girişleri Çorlu Belediyesi tarafından kapatılmıştı. 2021 yılının Eylül Ayı’nda binanın girişleri kapatılınca mahalleli rahat bir nefes almış, madde bağımlıları bölgeden uzaklaşmıştı. Konuyla ilgili bilgi veren mahalle sakinleri, “Binanın girişleri daha gönce kapatılmıştı, kapalı olduğu zamanlarda madde bağımlılarının ayağı buradan kesilmiş, bizlerde rahat bir nefes almıştık. 2023 yılının başı gibi yine burada duvarı yıkıp kendilerine girecek yer bulmuşlardı. Belediye ekipleri yine kapattı, şimdi madde bağımlıları binanın duvarını yine kırmışlar” dedi. 

BAĞIMLILAR GİRİŞİ KIRARAK YİNE İÇERİ GİRİYOR 

Çorlu Belediyesi tarafından örülen duvarları kıran madde bağımlıları yine binaya girip çıkmaya başladı. Nusratiye Mahallesi Kömürcü Caddesi üzerinde yer alan binanın güvenliği yeniden gündeme gelirken mahalle sakinleri yeniden önlem alınmasını istedi. Binanın arka tarafında yer alan örülü pencereyi kıran madde bağımlıları elini kolunun sallayarak yeniden içerip girip çıkması tepki çekiyor. 

MAHALLELİYİ YENİDEN KORKU SARDI 

Girişin kırılarak madde bağımlılarının içeri girmesi mahalleyi korkutuyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Ne güzel bir dönem bağımlılar gelip gitmiyordu, geçtiğimiz aylarda girişteki tuğlaları kırarak yeniden içeri girmeye başladı. Bu kabul edilemez, yeniden çocuklarımız için endişelenmeye başladık” dedi. 

MADDE BAĞIMLILARINDAN BAZILARI BU BİNADA YATIP KALKIYOR

Madde bağımlılarının girip çıktığı metruk binayla ilgili konuşan mahalle sakinleri, “Bazı madde bağımlıları binada yatıp kalkıyor, burayı bir sığınak gibi kullanıyorlar. Gece yarısı seslerini duyuyoruz, burada kafayı bulup bağırıyorlar, yüksek sesle konuyorlar. Bu binanın biran önce yıkılmasını istiyoruz” dedi. 

BİNANIN GÜVENLİĞİ YENİDEN SAĞLANSIN YADA BİNA YIKILSIN

Binanın kırılan girişinin tekrar örülmesini isteyen mahalle sakinleri binanın güvenliğinin sağlanmasını istedi. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Bina bir dönem ne güzel kapatılmıştı, ama bağımlılar içeri girmeye yine başladı. Yetkililerden binanın güvenliğini yeniden sağlamasını istiyoruz.  Madde bağımlılarının artık mahallemize gelmesini istemiyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN