Cumhuriyetin 102. Yılında, 102 Fidanla Geleceğe Nefes Oldular
Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi, Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümünde doğaya ve geleceğe anlamlı bir armağan bıraktı. Yenice Mahallesi’nde oluşturulan Cumhuriyet Hatıra Ormanı’nda, 102 Cumhuriyet Kadını bir araya gelerek 102 fidanı toprakla buluşturdu.
Etkinlikte, kadınların emeğini ve Cumhuriyetin değerlerini doğayla buluşturan anlamlı bir mesaj verildi. Çorlu Kent Konseyi Başkanlığı, Cumhuriyetin köklerini gelecek nesillere taşımayı ve kadınların gücünü görünür kılmayı hedeflediklerini belirtti.
Programa, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Doğukan Dağ, Adnan Kum, Hakan Öztürk, Güner Çetin ve Renal Rehkan, Belediye Meclis Üyeleri, çeşitli kadın ve sanat dernekleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk Meclisi Başkanları katıldı.
Katılımcılar, Cumhuriyetin 102. yılı onuruna doğayla bütünleşen bu anlamlı etkinlikte, fidan dikerek hem çevre bilincine hem de dayanışma ruhuna dikkat çekti. Çorlu Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin 102. yılında, doğayla ve dayanışmayla geleceğe iz bıraktık. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın güçlü kadınlar!” ifadelerine yer verildi.
CANSEL SÖZER
Ergene'de 102. Yıl Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Ergene Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreni ile başlayan programlar daha sonra Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanı Atatürk Bulvarında devam etti. Tören alanına askeri araç ile gelen Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Hilmi Yılmaz ve Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak, vatandaşların bayramını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ergene Kaymakamı Kadir Duman gerçekleştirdi.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Ergene Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kurumlar arası voleybol turnuvası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Hilmi Yılmaz ve Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak hediye ve plaket takdim etti.
GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Programda Ergene Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi ile okulların öğrenci gruplarının düzenlediği gösteriler ve okunan şiirler tören alanında bulunan protokol üyeleri ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.
ÖĞRENCİ GEÇİŞLERİ VE ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ!
Yapılan gösterilerin ardından Ergene’de bulunan okulların ve askerlerin geçit töreni düzenlendi. Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak geçitlere eşlik eden vatandaşlar, askerlerin geçişi sırasında duygu dolu anlar yaşadı.
102 YILDIR DİMDİK AYAKTA, GURURLA!
Törenlerin sonunda basın mensuplarına konuşan Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak, “Bugün sadece bir bayramı değil, özgürlüğümüzü ve umutla dolu yarınlarımızı kutluyoruz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu güzel Cumhuriyeti, kadınlarımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla el ele yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Binlerce Vatandaş Cumhuriyet İçin Yürüdü
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yıl dönümü kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı yürüyüşüne on binlerce Çorlulu vatandaş katıldı.
Çorlu Atatürk Meydanı’nda başlayan Fener Alayı Yürüyüşü Cumhuriyet Parkı’nda sona erdi. Yoğun katılımım olduğu Fener Alayı Yürüyüşüne bazı vatandaşlarda evlerinin balkonlarından işyerlerinden destek verdi. Türk Bayrakları ellerinde yürüyen Çorlulu vatandaşlar Cumhuriyetin önemine dikkat çekti. Yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Parkı’nda Demet Akalın konseri düzenlendi. Konser öncesi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt halka seslendi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt kısa bir konuşma yaparak Çorluluların Cumhuriyet Bayramını kutladı.
BAŞKAN SARIKURT, “CUMHURİYET, BİR İNANÇTIR, BİR DİRENİŞTİR, BİR DEVRİMDİR”
Bugün, 29 Ekim, bugün Cumhuriyetimizin 102. Yılı ve biz 102 yıl önce yakılan o özgürlük meşalesini el ele, omuz omuza, dimdik ayakta tutuyoruz. Cumhuriyet, Sadece bir yönetim biçimi değildir! Cumhuriyet, bir inançtır, bir direniştir, bir devrimdir. Karanlığa karşı aklın, cehalete karşı bilimin, umutsuzluğa karşı inancın zaferidir Cumhuriyet, bundan 102 yıl önce, bir adam çıktı, gözlerini bu milletin yüreğine dikti ve dedi ki, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır!” O adamın adı, Mustafa Kemal Atatürk’tü. Ve o gün, Türk milleti kararını verdi. Kullar değil, yurttaşlar olacaktık. Boyun eğmeyecek, susmayacak, korkmayacaktık. Sevgili hemşerilerim, Cumhuriyet bize sadece bir tarih bırakmadı, bir emanet bıraktı, bir söz bıraktı Ve o söz şudur: Her sabah çocuklarımızın gözlerinde o özgürlüğü göreceğiz. Her gülüşte Atatürk’ün izini taşıyacağız, her adımda, Bu ülkeyi daha adil, daha özgür, daha eşit bir yer yapacağız. Kadınlarımızın gücüyle, gençlerimizin enerjisiyle, çocuklarımızın hayalleriyle, bu ülkeyi geleceğe taşıyacağız. Çünkü biz, Cumhuriyet’in çocuklarıyız! Biz “Ya istiklal ya ölüm!” diyenlerin torunlarıyız, ve bugün burada Çorlu’nun kalbinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, Ve bu vatan için can veren tüm şehitlerimize, bir kez daha söz veriyoruz: Bu Cumhuriyeti koruyacağız, bu Cumhuriyeti yaşatacağız ve bu Cumhuriyeti geleceğe taşıyacağız! Çünkü Cumhuriyet, Bir umut değil, O umudun gerçeğe dönüşmüş halidir!
DEMET AKALIN KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI
Gecenin finalinde sahneye çıkan ünlü pop müzik yorumcusu Demet Akalın, sevilen şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı’na özel, unutulmaz bir performans sergiledi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, performanslarıyla geceye damga vuran Demet Akalın’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.
İMDAT ŞAHİN