• Atatürk Anıtına Çelenkler Sunuldu
  • Atatürk Anıtına Çelenkler Sunuldu
Çorlu Güncel

Atatürk Anıtına Çelenkler Sunuldu

  • 23 Nisan 2024
  • 207 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri Atatürk Anıtı’na çelen sunularak başladı.

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde anıta çelenk sundu. Çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma programında siyasi partiler ve STK’larda Atatürk Anıtı’na çelenklerini bıraktı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programının ardından kutlamalar General Basri Saran Stadında devam etti. 

23 NİSAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN 

Atatürk Meydanı’ndaki çelenk sunma programında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir açıklama yaptı. Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk meclisin açılışını çocuklara bayram olarak hediye etti. Bugün Atatürk Meydanı’ndayız Atatürk Anıtının önündeyiz. Burada sadece heykel yok, fikirlerin önünde saygı duyuyoruz. Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun” dedi. 

MİLLİ BAYRAMLAR STATLARDA SOKAKLARDA BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANMALI 

Yıllar sonra statlarda bayramların kutlanmasıyla ilgili soruya cevap veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çok yakın bir geçmişti, yerel seçimler oldu. Öyle tahmin ediyorum ki memleket idaresi noktasında siyaset ve politika üreticilerinin her birine bir mesajı oldu. Aslında milletin neyi talep ettiği, bir arada durma istediği demokrasiye hukuka adalete ekonomik şartların iyileşmesine yönelik bir yerde iradesini beyan etmiş oldu. Ben halkımızla milletimizle büyük kalabalıklarla gerçekleştirilen milli bayramların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Elbette sokaklarda hem statlarda inşallah bu bayramları kutlayacağız” dedi. 

PARTİLERDE ANITA ÇELEN SUNDU 

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin ardından partilerde Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. AK Parti, CHP, MHP STK’lar getirdikleri çelenkleri Atatürk Anıtı’na sundu. Ardından parti yöneticileri ve üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. 

İMDAT ŞAHİN