• Özel Çocuklar 23 Nisan Bayramını Kutladı
  • Özel Çocuklar 23 Nisan Bayramını Kutladı
Çorlu Güncel

Özel Çocuklar 23 Nisan Bayramını Kutladı

  • 23 Nisan 2024
  • 179 Kez Okundu

Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Çorlu Belediyesi’nin organizasyon ve destekleriyle otizmli, özel gereksinimli çocuklar aileleri ve öğretmenlerine sunulan kahvaltı ile Engelsiz Park’ta "Çocuk Şenliği" düzenlendi.

TOBDESDER Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Ateş etkinliğin açış konuşmasında, “Türkiye Otizm İstihdam Komisyonu” üyesi olan Derneğin eğitim projeleri ile birlikte  otizmli ve özel gereksinimli bireylerin işe ve işyerine uyumunun sağlanması amacıyla “İş Koçu” Destekli İstihdam projeleri de hazırladı. Etkinliğe destek olan Çorlu Belediyesi’ne, katılan okullara, STK’lara ve ailelere teşekkür ederiz” dedi. 

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ömer Faruk Apaydın, daha uzun süreli özel eğitim desteği, yüzme ve spor alanları, toplumla kaynaşma organizasyonları beklediklerini belirtti. 

Çorlu Özel Eğitim Anaokulu ve İlkokulu ile TSD Özel Eğitim Ortaokulu’nda öğrenim gören otizmli ve özel çocuklar , “oyunda bütünleşmeyi” sağlamak için Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu Sınıfı 5B sınıfı öğrencilerinin folklor gösterileri ile tüm çocuklar birlikte dans ettiler, oyun parkurlarında oyunlar oynadılar.