• Çanakkale Şehitleri Ergene'de Anıldı
  • Çanakkale Şehitleri Ergene'de Anıldı
Ergene

Çanakkale Şehitleri Ergene'de Anıldı

  • 19 Mart 2024
  • 1007 Kez Okundu

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ergene’de düzenlenen programlarla kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla Ergene’de gerçekleştirilen törenlerin ilki Velimeşe Mahallesi’nde yer alan şehitlikte düzenlendi. Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Garnizon Komutanı Piyade Albay Bülent Kasım, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Ergene Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Erden tarafından şehitlik içerisindeki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi. Şehitler için 3 el saygı atışının da yapıldığı programda okunan dualar eşliğinde şehit mezarlarına Kaymakam Kadir Duman ve beraberindeki protokol üyeleri ile törene katılanlar tarafından şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ikinci program ise Ergene’de bir özel okulun konferans salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin müzik dinletisi sunarak, Çanakkale Zaferinin canlandırdıkları programın sonunda ise Ergene’deki okullar arasında düzenlenen Çanakkale konulu yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Garnizon Komutanı Piyade Albay Bülent Kasım ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından verildi.

 

Çanakkale şehitleri başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve beraberliği için gözlerini bile kırpmadan şehadet şerbetini içen şehitlerimizi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyorum diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene şehitliğimizde düzenlenen 18 Mart Şehitlerimizi anma günü çelenk sunma programına katılarak başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan ve vatan uğruna canlarını feda edem tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarak dualar ettim. Programların hazırlanmasında emeği geçen herkesi tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından ötürü kutluyorum” dedi.

 

Başkan Yüksel ayrıca, “Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, bugünlere ulaşmamıza sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.