• Davutoğlu Çorlu Tso'yu Ziyaret Etti
  • Davutoğlu Çorlu Tso'yu Ziyaret Etti
Çorlu Güncel

Davutoğlu Çorlu Tso'yu Ziyaret Etti

  • 18 Mart 2024
  • 281 Kez Okundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Tekirdağ’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çorlu’yu da ziyaret etti. Çorlu’da MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’ni ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Ahmet Davutoğlu burada açıklamalarda bulundu. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Meclis Başkanı Erdim Noyan, Ahmet Davutoğlu’nu karşılayarak Çorlu TSO bünyesinde hayata geçen TEKMER’İ gezdirdi. Daha sonra meclis toplantı salonuna çıkan Ahmet Davutoğlu burada açıklamalarda bulundu. 

“KESKİN REFORMLARA İHTİYAÇ VAR” 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Türkiye’nin tek gücü vardır, o da insan gücü, insanımızı ne kadar iyi eğitirsek dünyadaki gelişmelere meydan okumalara ne kadar hazır hale getirirsek ve siyaset dünyadaki gidişatı iyi okuyup Türkiye’yi o gidişata uygun bir şeklide hukuk devleti yaparsak, geleceğimiz o kadar parlak olur. Bugün Türkiye’nin neredeyse hukuk düzeninde Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay’ın birbirine düşüp hukuk hiyerarşisinin yok olduğu, yoksullaşmanın en önemlisi de dar kaynakların etkin kullanımını engelleyen yolsuzluğun ihale teşvik istisnalarının yol açtığı çok geniş bir kamu kaynaklarını istismar ve israf edildiği alandır. Bu tabloların bu hukuk alanlarının kapatılması ve yeni hikâyenin başlaması için keskin bir reformlara ihtiyaç var” dedi. 

“KAYNAKLARI SANAYİYE, TARIMA, TİCARETE, EĞİTİME AKTARACAKSINIZ” 

Konuşmasını sürdüren Ahmet Davutoğlu, “Ne yapılması gerekiyor, alacaksınız neşteri devlet kurumlarını yeniden bütün cerrahi tümörlerden arındıracaksınız faizle imarla, ihaleyle, uyuşturucuyla kara parayla zengin olanların ayağını keseceksiniz. Kaynaklarının tümünü sanayiye, Ar-Ge’ye, ticarete, tarıma eğitime aktaracaksınız. Bunu yapmak içinde parçalı bir şekilde olmuyor, o devleti tanıyacaksınız. Ben şunu söyleyim ben siyasetin peşinden koşmadım ama devleti bilirim” dedi. 

İMDAT ŞAHİN