• Ahmet Akçay 3 Partinin Büyükşehir Adayı Oldu
  • Ahmet Akçay 3 Partinin Büyükşehir Adayı Oldu
Çorlu Güncel

Ahmet Akçay 3 Partinin Büyükşehir Adayı Oldu

  • 16 Şubat 2024
  • 776 Kez Okundu

Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi Ahmet Akçay’ı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak aday belirledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birleşen 3 partinin adayı Ahmet Akçay oldu. Uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan Ahmet Akçay daha sonra Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla birlikte Gelecek Partisi’ne katılmıştı. 2019 yılında AK Parti’den ayrılan Ahmet Akçay Gelecek Partisi kurucular kurulunda görev almıştı. 3 parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birleşerek Ahmet Akçay’ı aday gösterdi. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Saadet, Gelecek ve Deva Parti’si Tekirdağ’da birleşerek ortak aday belirledi. Ortak adayın ise Ahmet Akçay olduğu belirtildi. 

AHMET AKÇAY’IN ÖZGEÇMİŞİ

Özgeçmişini anlatan Akçay, “05 Mart 1971 tarihinde Tekirdağ ili Malkara ilçesinde dünyaya geldim. İlköğrenimimi köyümde orta ve lise eğitimini Tekirdağ İHL de tamamladım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yükseköğrenimime devam ettim. Siyasi hayatıma RP gençlik kollarında başlayıp sırasıyla, MGV il başkan yardımcılığı, FP kurucu ilçe yönetimi, SP kurucu il yönetimi, il başkan yardımcısı, il başkanı ve GİK üyeliği yaptı. Has parti kurucular kurulu üyeliği ve yüksek disiplin kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Haziran 2014, Ağustos 2016 arasında AK parti il başkanlığı görevini icra ettim. Eylül 2019 da Ahmet Davutoğlu ile birlikte istifa edip Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi olarak parti kuruluşunda bulundum. Hali hazırda Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini icra etmekteyim. Klasik Türk Müziği, Türk Halk Müziği dinlemeyi, otomobil kullanmayı siyasi tarih, İslam fıkhı alanlarında okumalar yapmayı ve masa tenisi oynamak için vakit ayırmayı severim. Evli ve bir kız bir erkek evlat babasıyım” ifadelerini kullandı.