• Dereden Lağım Kokusu Yükselmesine Tepki
  • Dereden Lağım Kokusu Yükselmesine Tepki
Çorlu Güncel

Dereden Lağım Kokusu Yükselmesine Tepki

  • 09 Şubat 2024
  • 500 Kez Okundu

Şeyhsinan Mahallesi Ziyabey 2. Sokak üzerinde çevreye kötü kokular yayan dere kenarında oturan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Belediyeden çözüm isteyen vatandaşlar Şeyh Sinan Mahallesi Ziyabey 2. Sokak’ta çevreye lağım kokusu yayılmasına tepki gösteriyor. Mahalle sakinleri, kanalizasyon akan dere yatağının düzenleme yapılarak kapatılmasını istiyor. Dereden yayılan kokular nedeniyle kapı pencere açamadıklarını belirten mahalle sakinleri derenin biran önce ıslah edilmesini bekliyor. 

BELEDİYEYE BİLDİRDİK BİR ÇÖZÜM BULUNAMADI 

“Uzun süredir burada bir çok hane olarak lağım suyu kokusunu çekiyoruz. Camı kapıyı açtığımızda evin içine kadar kokuları alıyoruz. Yani bu durumdan çok rahatsızız. Koku yüzünden şimdi kapılarımızı, camlarımızı da mı açmayalım. Belediyeyi arıyoruz, gelip bakıp gidiyorlar, çözüm bulamıyorlar. Belediyeye neredeyse 50 tane dilekçe verdik, maalesef bir çözüm bulunamadı. Biran önce dereyle ilgili çözüm istiyoruz, yoksa bu şekilde kokuyla yaşayamayız” dedi 

MAHALLE SAKİNLERİ DERENİN ISLAH EDİYMESİNİ BEKLİYOR

Şeyh Sinan Mahallesi Muhtarı Salim Sarıer de, “Vatandaş burada haklı tepkisini ifade etti. Yetkililerin de gerekeni yapmasını istiyoruz” dedi. Öte yandan mahalle sakinleri, kötü görünümlü atıl vaziyetteki ağaçlık boş arazinin de düzenlenmesi çağrısında bulundu. Mahalle sakinleri biran önce derenin ıslah edilerek rahat bir nefes almak istiyor. Konuyla ilgili konuşmasını sürdüren mahalle sakinleri, “Dere ıslah edilerek bu lağım kokusunun ortadan kalkmasını istiyoruz. Belediyelerden bu konuda çözüm ortaya koymalarını talep ediyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN