• Depremden Etkilenen Erdem Apartmanı Yıkıldı
  • Depremden Etkilenen Erdem Apartmanı Yıkıldı
  • Depremden Etkilenen Erdem Apartmanı Yıkıldı
Çorlu Güncel

Depremden Etkilenen Erdem Apartmanı Yıkıldı

  • 08 Şubat 2024
  • 664 Kez Okundu

26 Eylül 2019 yılında Silivri’de meydana gelen deprem sonrası hasar gören Kazımiye Mahallesi Spor Aralığı Sokak üzerindeki Erdem Apartmanı 4 yılın sonunda yıkıldı.

Meydana gelen Silivri Depremi’nden sonra hasar gören binada yaşayan depremzedelerden binayı boşaltması istendi. Depremzedeler binayı boşalttı, binanın güvenliği için binanın giriş katları tuğla ile örülmüştü. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden gelecek yıkım karanını bekleyen depremzedeler sonunda yıkım kararını geçtiğimiz aylarda almıştı. Binanın yıkım kararıyla birlikte binanın yıkımı gerçekleşti. Şimdi binanın yerine yeniden bina yapılması bekleniyor. 

SİLİVRİ DEPREMİNDE HASAR GÖRMÜŞ, 2019 YILINDA BİNA BOŞALTILMIŞTI

Silivri depreminden sonra meydana gelen hasar nedeniyle binada inceleme yapıldı. Hasarlı olan binada oturanlara tahliye kararı çıktı. 2019 yılında binayı boşaltan depremzedeler 4 yıldır prosedürlerin bitmesini bekliyordu. 4 yılın sonunda prosedürler tamamlanarak binanın yıkım kararı verildi ve binanın yıkımı gerçekleşti. 

12 DAİRELİK ERDEM APARTMANI SONUNDA YIKILDI 

Kazımiye Mahallesi Spor Aralığı Sokak üzerinde bulanan 12 dairelik Erdem Apartmanı gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte yıkımı da gerçekleşti. 2019 yılında meydana gelen depremin ardından apartman kolonları zarar gördüğü için bina boşaltılmıştı. 4 yıllık süre sonunda binaya yıkım kararı verildi ve binanın yıkımı gerçekleşti. 

ERDEM APARTMANI YIKILDI, YERİNE YENİ BİNA YAPILACAK 

350 metrekare arazisi bulunan Erdem Apartmanının yıkım işlemi tamamlandı. Bina yıkılmasının ardından şimdi Erdem Apartmanı Sahipleri binayı tekrar yapmak istiyor. Bir müteahhitle anlaşarak binanın yenilenmesini isteyen apartman sakinleri çalışmalarını sürdürüyor. Gazetemize bilgi veren apartman sakinleri, “Binayı dört yıl önce boşalttık, şimdi binanın yıkım işlemleri tamamlandı. Tekrar arsaya bir bina yapmak istiyoruz. Müteahhitle anlaşarak birazda üzerine para ekleyerek yeni daireler almak için çalışma yürütüyoruz” dedi. 

GAZETEMİZ ERDEM APARTMANINI GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEDİ 

Deprem nedeniyle hasar gören ve yıkımı bir türlü gerçekleşmeyen Erdem Apartmanını gazetemiz sürekli gündeme getirmiş, depremden etkilenen apartman sakinlerinin taleplerini dile getirmişti. Yıllardır süren çalışmalar sonrası Erdem Apartmanı nihayet yıkıldı. Apartman sakinleri rahat bir nefes aldı. Şimdi arazinin üzerine tekrar bir bina yapılması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN