• Otoparkta Güvenlik Sorunu
  • Otoparkta Güvenlik Sorunu
  • Otoparkta Güvenlik Sorunu
Çorlu Güncel

Otoparkta Güvenlik Sorunu

  • 07 Şubat 2024
  • 600 Kez Okundu

Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alan yıllardır otopark olarak kullanılıyor, otoparkın aydınlatması olmadığı için otopark alanında hırsızlık olayları olurken aynı zamanda uyuşturucu kullanılması ve içki içilmesi tepkilere neden oluyor.

Yıllardır otopark olarak kullanılan alanda aydınlatma direkleri konulmasını isteyen bölge esnafı ve vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Akşam saatlerinde otoparkın karanlık içinde olması nedeniyle hırsızlar karanlığı fırsat bilim park halindeki araçların teyplerini çalması ve camlarını kırması bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekiyor. Yaşanan olumsuzluk sadece hırsızlıkta değil, bölgede uyuşturucu ve içki de içilmesi vatandaşın tepkisini artırıyor. Karanlığı fırsat bilen hırsızlar araçlara zarar verirken madde bağımlıları da uyuşturucu kullanıyor. 

KARANLIĞI FIRSAT BİLEN HIRSIZLAR ARABALARIN TEYPLERİNİ ÇALIYOR

Hırsızlık olaylarının yaşandığı otoparkta arabaların camları kırılarak teyipleri çalınıyor. Araçların zarar gördüğünü belirten bölgede yaşayan vatandaşlar gazetemize konuştu: “Gece karanlık olduğu için hırsızlar için bulunmaz nimet, araçların camlarını kırarak teyplerini çalıyorlar. Geçtiğimiz gün bir aracın camını kırmışlar ve içinden ses sistemini sökmeye çalışmışlar, teybini almışlar. Yazık günah bugün bir aracın camını yaptırmak binlerce lira, insanların araçlarının zarar görmesi kabul edilemez” dedi. 

OTOPARKA AYDINLATMA DİREKLERİNİN KONULMASI İSTENİYOR

Otoparka aydınlatma direği konulmasını isteyen vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Aydınlatma direği sadece otoparkın girişinde var, onun dışında yol kenarlarında var, otoparkın içinde aydınlatma yok maalesef. Gece burası karanlık içinde kalıyor, karanlık olduğu zaman hırsızların, madde bağımlılarının işi kolaylaşıyor. Gece karanlığını fırsat biliyorlar. Bunun önüne geçmek için mutlaka otoparkın aydınlatılması gerekiyor” dedi. 

OTOPARK ATIL BIRAKILDI 

Otoparkın atıl bırakıldığını belirten bölgede yaşayan vatandaşlar otoparka biran önce aydınlatma direklerinin konulmasını talep etti. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Otopark çok atıl bir durumda, maalesef hiçbir yatırım yapılmıyor. Aydınlatma direklerinin konulması gerekiyor. Biran önce aydınlatma direklerinin dikilerek bölgenin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi. 

GAZETEMİZİN HABERLERİ SONRASI AĞAÇLAR BUDANMIŞTI 

Gazetemizin yaptığı haberler sonrası duvar diplerinde bulunan ağaçlar ve izbelik yerler temizlenmişti. Uyuşturucu bağımlılarının uyuşturucu içtiği izbelik alanlar haberlerimiz sonrasında temizlenmişti. Şimdi karanlığı fırsat bilen madde bağımlıları otoparkın en arka tarafında duvar dibinde uyuşturucu içmeye devam ediyor. Uyuşturucu dışında alkol kullanıcıları da otoparkın arka tarafında alkol içmeye devam etmesi tepki çekiyor. 

İMDAT ŞAHİN