• En Düşük İşçi Maaşı 30 Bin Lira
  • En Düşük İşçi Maaşı 30 Bin Lira
  • En Düşük İşçi Maaşı 30 Bin Lira
Çorlu Güncel

En Düşük İşçi Maaşı 30 Bin Lira

  • 06 Şubat 2024
  • 802 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzalandı.

Çorlu Belediyesi Düğün Salonunda gerçeklesen törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt önce en düşüķ işçi maaşını 28 bin 300 lira olarak açıkladı. Ardından size müjdemiz var diyerek en düşük işçi maaşını 30 bin lira olarak açıkladı. Çorlu Belediye Personel A.Ş de çalışan 700 işçiyi ilgilendiren ek protokol işçiler tarafından coşkuyla kutlandı.

 

Toplu Sözleşme Ek Protokolü töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt "Belediyemizde hepimizin emeği var. Sizlerden destek alarak çorluya hizmet ettik, gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi içinde bulunduğu ekonomik sorunları hep beraber çok iyi biliyoruz. Bugün yoksulluk sınırı 48 bin açlık sınırı 19 bin lira. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Doğal isteklerimiz bile lüks haline geldi. Bugüne kadar maaşları hiç eksik yatırmadık tam zamanında maaşları ödedik. Sendikal örgütlenme son derece önemli. Elbette anlaşamadığımız dönemler oldu. Sorunların çözümünde tabi sendika önemli bunu ben önemsiyor. İşci ve işverenlerin arasında sendikal önemli rol oynuyor. Yine ek protokolle yeni ücretleri belirledik. En düşük işçi maaşı 28 bin 300 lira olarak belirlemiştik. Tabi bu değil bir müjde demiştik o müjdeyi buradan söylüyorum en düşük işçi maaşı 30 bin lira. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

 

Belediye İş Sendikası adına Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Güney Demirtaş; “Enflasyon sürekli artıyor ve çalışanlar ekonomik zorluk yaşıyor. Bu ortamda Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt işçilerimizin yanında olduğunu gösterdi. Bu anlamda başkanımızdan çok memnunuz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bölgede belediyelerin altında kalmadı bir tık üstüne çıktı" dedi.

 

Konuşmaların ardından  Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve sendika temsilcileri ek protokolü imzaladı.