Ak Parti'den Hastaneye Anlamlı Ziyaret
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz ve yönetim kurulu üyeleri 23 Nisan Ulusala Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hastanede yatan çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti.
AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığının ziyaretine Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan’da eşlik etti. Çocuk bölümünde yatan hastaları ziyaret eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz çocukların yüzünü biran olsun gülümsetmek için onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Çocuklarla sohbet eden Şahpaz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ali İhsan Şahpaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Çorlu Devlet Hastanemizde tedavi görmekte olan kıymetli çocuklarımızı ziyaret ettik. Minik yavrularımızın yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek adına hediyelerimizi takdim ettik, bayram sevincini birlikte paylaştık” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Kaymakam Erten'den Polis Memuruna Başarı Belgesi
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten rahatsızlanan bir vatandaşa hızlı ve duyarlı bir şekilde müdahale ederek sağlık kuruluşuna sevkini sağlayan polis memuru Aslan Mehmet İyidoğan’a başarı belgesi takdim etti.
Vatandaşın hayatını kurtaran polis memuru İyidoğan’a başarı belgesi vererek ödüllendiren Kaymakam Erten polis memuruna çalışmalarında başarılar diledi. Çorlu Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada: “Çorlu Kaymakamlığı önünde 17 Nisan Cuma günü rahatsızlanan bir vatandaşa hızlı ve duyarlı bir şekilde müdahalede bulunarak sağlık kuruluşuna sevkini sağlayan Kaymakamlıkta görevli polis memuru Aslan Mehmet İyidoğan Kaymakamımız Niyazi Erten tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'da Okullar Bir Bir Yenilendi
Çorlu’da okul binalarının çoğu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı, şimdi o okulların çoğu tekrar yapılıp eğitime başlıyor. Çorlu’da en son Özel İdare Cumhuriyet İlokuluda yıkılmıştı. Onunla birlikte Çorlu’daki okulların birçoğu yenilendi.
ÇORLU’DA 65 OKUL BİNASI BULUNUYOR
Çorlu genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplamda 65 okul binası bulunuyor. Bu okulların deprem risk raporları hazırlandı, depreme dayanıklı olmayan okulların bir kısmı güçlendirildi bir kısmı ise yıkılarak yeniden yapılıyor. Güçlendirilen okullardaki çalışmalar biterken okullar yeniden eğitim öğretime başladı.
İKİLİ EĞİTİM GİDEREK AZALIYOR
Çorlu’da yeni okulların eğitime kazandırılmasıyla birlikte ikili eğitimde azalıyor. Bir dönem yaygın olan ikili eğitim önümüzdeki yıllarda tamamen sıfırlanması bekleniyor. Şu anda hali hazırda okul inşaatları da devam ediyor o okullarında tamamlanmasıyla birlikte yeni okullara ihtiyaç azalacak.
İMDAT ŞAHİN