‘Bu Kadarda Olmaz' Dedirten Görüntü
Çorlu’da kaldırım üzerine bırakılan araçlar tepki çekmeye devam ediyor. 3 aracın aynı anda kaldırıma çıkıp park etmesi nedeniyle vatandaşlar “bu kadar da olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Her gün yaşanan soruna karşı yetkililerin sessiz kalması ise Çorlu’daki vatandaşların tepkisini artırıyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan soruna karşı cezaların kesilmesini isteyen vatandaşlar kaldırımlarda rahat yürümek istediklerini belirtti. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Her gün aynı sorunu yaşıyoruz, bazen tek araç park ediyorlar ama bugün 3 araç birden park etmiş, insanlar araçların arasından geçmek zorunda kalıyor. Yazık günah bu kadarda olmaz. Cezai işlemlerin uygulanıyor olması gerekiyor. Yoksa bu işin önüne maalesef geçilemiyor. Aracını çeken sürücüler ceza kesileceğini bilmesi gerekiyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Yıkılan Okul, Yeniden Eğitime Başladı
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yeni binasında eğitime başlayan Yenice İlkokulunu Ziyaret Etti
Yenice Mahallesi’nde bulunan Cem Çelebioğlu İlkokulunun depreme karşı riskli bulunması dolayısıyla yıkılması sonrası yeni yerine inşa edilen ve bu yıl eğitim öğretime geçen 8 derslikli Yenice İlkokulu ve Yenice Ortaokulunu ziyaret etti. Öğretmenler odasında okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla başarılar diledi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, derslerinde başarılar diledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan'a ziyaretlerinde Şube Müdürü Mustafa Doğan eşlik etti.
İMDAT ŞAHİN
Vatandaş Hizmet Bekliyor, Muhtarlar Nerede!
Çorlu’da bazı mahalle muhtarlarının asli görevlerinden uzaklaştığı yönündeki şikayetler artıyor. Vatandaşlar, muhtarların mahallelerine hizmet üretmek yerine açılıştan açılışa, dernekten derneğe koştuklarını ve görev yerlerinde bulunmadıklarını dile getiriyor.
“Biz Hizmet İstiyoruz, Reklam Değil”
Çorlu’da vatandaşlar bazı mahalle muhtarların sosyal etkinliklerde boy göstermek yerine mahalle sorunlarına çözüm üretmeleri gerektiğini savunuyor. Özellikle bazı muhtarların, emlakçılık, iş takibi, firma reklamları, iş ve işçi bulma, ekinlik ve organizasyon gibi asli görevi dışında farklı alanlarda zaman harcadığı; kendi reklamlarını yapmayı hizmetin önüne koyduğu yönündeki iddialar tepki çekiyor.
Görevini Layıkıyla Yapan Muhtarlar Takdir Topluyor
Vatandaşların bazı muhtarların görevlerini aksattığı yönündeki şikayetleri kamuoyunda yankı bulurken, görevini titizlikle yerine getiren muhtarlar da dikkat çekiyor. Mahallesinin sorunlarını yakından takip eden, halkla birebir iletişim kuran ve talepleri ilgili kurumlara ileterek çözüm arayan muhtarlar, vatandaşların takdirini kazanıyor. Özellikle sabah erken saatlerden itibaren muhtarlıklarında bulunarak vatandaşın derdini dinleyen, resmi işlemlerde yardımcı olan ve sosyal yardımları adil bir şekilde yöneten muhtarlar, yerel yönetim mekanizmasının önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.
Mahalleye Yatırım Zamanı
Vatandaşlar, muhtarların İçişleri Bakanlığı’na bağlı resmi görevliler olduğunu hatırlatarak, kamu görevlerinin başında olmaları gerektiğini ifade etti. Devletten maaş alan muhtarların mahallelerine yatırım yapılması, alt yapıdan çevre düzenlemesine kadar birçok konuda aktif rol üstlenmeleri, mahallelerindeki vatandaşın derdi ile dertlenmelerini beklenirken; bu tür davranışlar, "Muhtarlık artık hizmet değil, reklam ve aracılık işi mi oldu?" sorusunu gündeme getiriyor.
HABER MERKEZİ