Ergene Belediye Başkanı Topak, Yablanova'daki Anma Programına Katıldı
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Bulgaristan’ın Yablanova Köyü’nde düzenlenen anma programına katılarak, geçmişte yaşanan acıların unutulmaması ve tarih bilincinin canlı tutulması adına anlamlı bir ziyarette bulundu.
Bulgaristan Yablanova’da gerçekleştirilen programda, Bulgaristan Türklerinin kimliklerini korumak adına verdiği onurlu direnişte tanklara rağmen başını eğmeyen, Türk kimliğini ve inancını yüreğinde taşıyan soydaşların mücadelesi ve direnişin simge ismi İbrahim Çetin başta olmak üzere, hayatını kaybeden şehitler rahmetle, gaziler ise minnet ve saygıyla anıldı. Programa Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Gerlovulular Derneği Başkanı Erol İslam ve yönetim kurulu üyeleri, Ergene Kent Konseyi Başkanı Ersin Koca, Yablanova Köyü Muhtarı Hasan Durali ile Ergeneli vatandaş ve soydaşlar katıldı. Katılımcılar, aynı duygu ve ortak bir hafıza etrafında bir araya gelerek dayanışma mesajı verdi.
BU ZULÜM BİR DAHA HİÇBİR ÇOCUĞUN KADERİ OLMASIN!
Düzenlenen anma programında konuşan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Yablanova’nın sadece bir köy değil, insan onurunun, direnişin ve hafızanın sembolü olduğunu ifade ederek, yaşanan acıların unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Müge Yıldız Topak, “Bu topraklarda yaşanan zulmün bir daha hiçbir çocuğun kaderi olmaması, hiçbir annenin evladını korkuyla büyütmemesi için hafızamızı diri tutmak hepimizin sorumluluğudur. Acılar paylaşıldıkça azalır, hatıralar yaşatıldıkça güçlenir.” diye konuştu.
BAŞKAN MÜGE YILDIZ TOPAK’A ÖZEL TEŞEKKÜR!
Bulgaristan Yablanova’da yaşayan vatandaşlar zulmün yaşandığı yıllarda hayatını kaybeden soydaşlarımızın isimlerinin yer aldığı anıt taşını yaptıran Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak’a ayrıca teşekkür ederek yanlarında olup acılarını paylaştıklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Türk Bayrağına Yapılan Saldırı Kınandı
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde sınır bölgesinde Türk Bayrağına yönelik saldırı Tekirdağ’dan sert bir dille kınandı.
Nusaybin-Kamışlı sınır hattında terör örgütü YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına hain bir saldırı gerçekleştirildi. Türkiye'den sınırdaki provokasyona ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı başta olmak üzere AK Parti CHP ve MHP Çorlu İlçe Başkanlıkları da saldırıyı kınadı. CHP Çorlu İlçe Başkanlığı sosyal medyadan Türk Bayrağı paylaşarak “payidar” sözcüğüne yer verdi. Türk Bayrağı’na yapılan saldırıyla ilgili AK Parti ve MHP’den ise sert sözler geldi.
BAYRAĞIMIZA UZANAN HER EL, KARŞILIĞINI EN AĞIR ŞEKİLDE ALACAKTIR
AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Ay-yıldızlı bayrağımıza yönelik yapılan bu alçak girişimi en güçlü şekilde kınıyoruz. Nusaybin–Kamışlı sınır hattında, Suriye tarafında terör örgütü SDG yandaşları tarafından sergilenen bu hadsizlik; devletimize ve milletimizin onuruna yönelmiş açık bir saldırıdır. Bayrağımıza uzanan her el, karşılığını en ağır şekilde alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, değerlerine yönelen hiçbir tehdidi cevapsız bırakmaz. Bu provokasyonun bedeli mutlaka ödetilecektir” denildi.
ŞANLI BAYRAĞIMIZA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN ALÇAK SALDIRIYI EN SERT ŞEKİLDE LANETLİYORUM
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz da Türk Bayraklı bir paylaşım yaptı: “Nusaybin–Kamışlı sınır hattında, Suriye tarafındaki terör örgütü YPG/SDG yandaşları tarafından şanlı bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen alçak saldırıyı en sert şekilde lanetliyorum. Bayrağımıza uzanan her el, devletimizin kararlı iradesi karşısında hak ettiği en net ve güçlü karşılığı mutlaka görecektir.
MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ HEDEF ALAN HİÇBİR PROVOKASYON; BU AZİZ MİLLETİN İRADESİ KARŞISINDA TUTUNAMAYACAKTIR
MHP Çorlu İlçe Başkanlığı da yaptığı açıklamada: “Dalgalandığın her karış toprakta umut vardır, cesaret vardır. Gölgen bize yurt, bize onurdur. Şanlı Bayrağımıza uzanan kirli elleri lanetliyoruz. Milletimizin birliğini hedef alan hiçbir provokasyon; bu aziz milletin iradesi karşısında tutunamayacaktır” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Gökhan Diktaş Huzurevi İçin Müjdeyi Verdi
AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Tekirdağ Huzurevi’nin 2026 yılı yatırım programına alındığının müjdesini verdi.
12 bin metrekare alana yapılacak olan Tekirdağ Huzurevi’nin 2026 yılı içerisinde temelinin kazılacağını belirten Gökhan Diktaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktan’a Tekirdağ’a gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Huzurevi ihtiyacının günden güne arttığı Tekirdağ’da vatandaşlar huzurevi için aylarca sıra beklemek zorunda kalıyor.
AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “12.200 m2 kapalı alana sahip Tekirdağ Huzurevi'miz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 2026 yılı Yatırım Programı’na alındı. Bu kıymetli yatırımın 2026 yılında temelini atarak büyüklerimize yakışır, modern ve huzurlu yaşam alanını Tekirdağ'ımıza kazandıracağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'a Şehrimize gösterdiği yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor, Tekirdağ Huzurevi'nin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN