35 Yıllık Sarsılmaz İnançla
Özel Trakya Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı duygu ve coşkunun iç içe geçtiği anlamlı bir törenle kutladı. Velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda, çocukların heyecanı ve mutluluğu salona yansıdı.
1991 yılından bu yana Trakya Bölgesi’nin ilk özel okulu olma ayrıcalığını taşıyan Özel Trakya Koleji, köklü geçmişine yakışır bir organizasyonla bir kez daha farkını ortaya koydu. Okulun Kurucu Temsilcisi Sayın Şule Çalışkan, eğitime verdiği değer ve vizyonuyla bu anlamlı günün ruhunu yaşatan isimlerin başında yer aldı. Çalışkan’ın öncülüğünde hazırlanan programda, 23 Nisan’ın taşıdığı milli ve evrensel anlam güçlü bir şekilde hissettirildi. Bayrakların gururla dalgalandığı, çocuk seslerinin umutla yükseldiği programda sahneye çıkan öğrenciler; dansları, ritimleri ve enerjileriyle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Her bir gösteri geleceğe duyulan inancın, özgürlüğün ve sevincin ifadesi oldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu eşsiz bayram, Özel Trakya Kolejinde yalnızca bir kutlama değil; bir eğitim anlayışının, bir inancın ve bir vizyonun güçlü yansıması olarak hayat buldu. Atatürk’ün “geleceğin teminatı” olarak gördüğü çocukları merkeze alan yaklaşımıyla hareket eden Özel Trakya Koleji, her bir öğrenciyi özgür düşünen, kendine güvenen ve değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirme hedefini bir kez daha ortaya koydu. Çocukların gözlerindeki ışık, sahnedeki cesareti ve yüreklerindeki coşku hem Atatürk’ün izinde ilerleyen bir neslin habercisi oldu hem de bu köklü kurumun eğitime ve çocuklara verdiği değerin en güçlü göstergesi olarak hafızalarda yer etti.
Programın finalinde sahne alan 23 Nisan Korosu ve okul bandosu, bayram sevincini adeta bir gurur tablosuna dönüştürdü. Trakya’nın eğitimdeki parlayan yüzü olan ve Atatürkçü duruşundan asla ödün vermeyen bu duyarlı çatının altında, final sahnesi tam anlamıyla bir gövde gösterisine dönüştü.
Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği o eşsiz ruh, salondaki her bir yürekte dalga dalga büyürken; yükselen alkışlar sadece bir kutlamanın değil, minnetin ve sarsılmaz bir inancın sesi oldu. Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kutsal değerlerine sarsılmaz bir sadakatle sahip çıkan bu pırıl pırıl nesiller; Ata’mızın izinde, geleceğe umutla yürüdüklerini tüm kalplere bir kez daha güçlü bir şekilde kazıdı. Bu gurur dolu tablo, aydınlık bir geleceğin ancak bu köklü değerleri yaşatarak mümkün olduğunu herkese yeniden hatırlattı.
Pazar Yerindeki Hırsızlık Olaylarına Dikkat!
Cemaliye Mahallesi’nde bulunan Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’ndeki hırsızlık olaylarına dikkat çeken muhtar Kazım Ayna, hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istedi.
Özellikle Cuma günleri kurulan giyim pazarında hırsızlık olaylarının fazla olduğuna dikkat çeken muhtar Kazım Ayna, hırsızlar paraları değerli eşyaları alıp cüzdanları pazarın içine atıyor diyerek hırsızlık olayına dikkat çekti. Her Cuma 10-15 hırsızlık vakasının yaşandığını belirten Muhtar Ayna Cuma Günleri pazarın önünde polis aracının beklemesini istedi. Yaşanan hırsızlık olayları sonrası vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çeken Ayna hırsızlar olaylarının biran önce önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.
CUMA GÜNLERİ HIRSIZLIK VAKALARI 10’UN ALTINA DÜŞMÜYOR
Gazetemize konuşan Cemaliye Mahalle Muhtarı Kazım Ayna, “Pazar Yeri’ndeki hırsızlık olaylarını “Muhtarlık ve zabıta biriminde hırsızlık olaylarının listesini tutuyoruz, bugün 12 kişinin cüzdanları çalındı. Polis ekipleri Pazar yerini dolaşıp gidiyor, polis aracı burada olduğu zaman hırsızlık olayı olmuyor, cüzdandan parayı alıp cüzdanda kimlik falan varsa onları almıyorlar, sadece nakit ve değerli eşyalar daha sonra cüzdanı pazarın içine atıyorlar, cüzdanı bulanlarda buraya getiriyor, bizde cüzdanın sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Aşırı derecede hırsızlık oluyor, hırsızlık vakaları 10’dan aşağı düşmüyor. Nerdeyse hırsızlar kendini maaşa bağlamışlar, Cuma günü gelip insanların canını yakıyorlar. Bir aile geldi 40 gram altını gitti, kadın burada ağlıyordu, bugün 5 bin lirasını almışlar bir vatandaşın. Polis aracı beklese bu tür olaylar olmayacaktır” dedi.
HIRSIZLAR EKİP ŞEKLİNDE ÇALIŞIYOR
Hırsızların çete şeklinde çalıştığını dile getiren Cemaliye Mahalle Muhtarı Kazım Ayna, “Bu hırsızlar çete gibi, ekip halindeler, şık giyiniyorlar, gelip burada insanların canını yakıyorlar. Parasını alıp boş cüzdanı atıyorlar. Onların kimlikle kredi kartlarıyla işleri yok direk parayı alıp atıyorlar. Tezgah altına atıyorlar. Bende cüzdandan paraları çalınıp atılan birçok cüzdan var, biz ulaşabildiklerimize ulaşıyoruz, ulaşamadıklarımızı emniyete gönderiyoruz, emniyet cüzdan sahiplerine ulaşıyor, kimlik falan olmazsa sahibine ulaşmak biraz daha zorlaşıyor, kişinin gelip kendi alması gerekiyor” dedi.
PAZAR YERİNE TEDBİR ALINMALI
Vatandaşların Pazar yerinde tedbirli olması gerektiğinin altını çizen Kazım Ayna, “vatandaşlarımız hırsızlık olaylarına karşı çok dikkatli olmalı, cüzdanlarına telefonlarına sahip çıkmalı çünkü gerçekten her Cuma burada insanların canı yanıyor. Çorlu’nun en büyük pazarı, Çorlu’nun her bölgesinden insanlar buraya geliyor, en meşhur pazarı burası. Ergene’den gelen oluyor. Çok kalabalık oluyor Pazar yeri” dedi.
ANONSLARLA VATANDAŞLAR UYARILIYOR
Pazar yerinde anons sistemi ile vatandaşlar hırsızlık olaylarına karşı uyarılıyor. Zabıta birimi tarafından belli aralıklarla anonslar yapılıyor ve hırsızlık olaylarına dikkat çekiliyor. Konuyla ilgili konuşan Kazım Ayna, “Belediye anons sistemi ile belli aralıklarla uyarılarda bulunuyor. Vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları için. Tekrar söylüyorum burada tedbir alınmalı, polis ekibi Pazar önünde beklemeli” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Katlı Otoparkta Çalışmalar Durdu Mu?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan katlı otopark projesinde uzun süredir çalışmaların yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar çalışmaların durup durmadığını merak ediyor.
Altı otopark üstü meydan olarak tasarlanan projede kaba inşaat biterken içerdeki çalışmaların durması dikkatlerden kaçmıyor. 3 Mart 2025 tarihinde ihalesi yapılan katlı otoparkta bir sene geride kaldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in de katılımıyla temel atma töreni yapılmıştı. 2900 metrekare arsa üzerine yapılan katlı otopark 122 araçlık olacak. Kamulaştırma çalışmaları 2017 yılında başlayan katlı otoparkın üst kısmı meydan olarak kullanılacak. Bölgede bitişik nizam yapılaşmanın yaygın olması sebebiyle belediye katlı otoparkın üst kısmını meydan olarak tasarladı. Bir yıl önce başlayan çalışmalar kapsamında kaba inşaatın belli bölümü tamamlandı fakat birkaç aydır projede çalışmalar yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.
ÜSTÜ MEYDAN ALTI OTOPARK OLARAK KULLANILACAK
2931 metrekare inşaat alanına sahip olan projede, 1 katlı yeraltı otoparkı ve üzerine inşa edilecek 2 katlı mekanik otopark sistemi yer alacak. Otoparkın üzerindeki alan ise park alanları ve dükkânlarla değerlendirilecek. Bodrum katta toplam 122 araçlık otopark alanı çözümlenmiş olup, 7 engelli aracı için özel yerler ve 7 adet elektrikli araç şarj ünitesi bulunacak. Zemin katta ise 3 iş yeri, ortak kullanım alanı olarak wc’ler, oturma alanları, çocuk oyun alanları, yetişkinler için spor alanları ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla, hem otopark hem de sosyal alanlar bakımından bölge halkına önemli hizmetler sunulması bekleniyor.
BURASI DA OTOGAR GİBİ Mİ OLACAK
2025 yılının Mayıs Ayı’nın başında etrafı çevriler katlı otopark projesinde kaba inşaatın büyük bir kısmı tamamlandı. Altı otopark üstü meydan olacak projede yüklenici firma ekipleri çalışmalarınının yavaş ilerlemesi dikkatlerden kaçmıyor. Bu yıl açılması planlanan projede çalışmaların yavaş ilerlemesi vatandaşları kaygılandırıyor. Vatandaşlar bu kadar yavaş ilerleyen çalışmalarla nasıl bu yıl açılışı yapılacak diye soruyor.
MEYDAN KISMI GÜVENLİK ŞERİDİNE ALINDI
Çocukların inşaat alanına girmemesi için projenin meydan kısmı güvenlik şeritleriyle kapatıldı. Alt kısımlarda ise hiçbir çalışma yapılmıyor. Sadece bekçiler inşaatın güvenliği için inşaat alanını bekliyor. Çalışmaların hızlanmasını isteyen vatandaşlar büyükşehir belediyesine seslenerek bu yıl projenin açılmasını istedi.
İMDAT ŞAHİN