Başkan Sarıkurt, Hobi Bahçesini Ziyaret Etti
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, beraberinde meclis üyesi Ertan Arslan ile birlikte Çorlu Belediyesi Hobi Bahçesi’ni ziyaret etti. Başkan Sarıkurt, hobi bahçelerini “şehrin ortasında küçük bir cennet” olarak nitelendirerek vatandaşların emeklerini takdir etti.
Ziyaret sırasında bahçeleri tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Sarıkurt ve Meclis Üyesi Arslan, ekilen ürünler hakkında bilgi aldı. Vatandaşların toprakla olan bağını ve üretime verdikleri önemi yakından gözlemleyen Sarıkurt, hobi bahçelerinin şehir hayatına getirdiği dinginliğe dikkat çekti.
“Şehrin Ortasında Küçük Bir Cennet”
Başkan Ahmet Sarıkurt ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Hemşehrilerimizin emeklerini görmek bizi gururlandırıyor. Toprakla uğraşmak, ruhumuza da iyi geliyor. Burada oluşturulan bu alanlar, hemşehrilerimizin stresten uzaklaşarak doğayla iç içe vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca kendi ürünlerini yetiştirmenin verdiği keyif de paha biçilemez.” ifadelerini kullandı.
Emek veren herkese bereketli hasatlar dileyen Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi olarak bu tür sosyal alanları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Çorlu'da 59 Suçtan Aranan Şüpheli Yakalandı
Çorlu’da hakkında 59 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 38 bin 980 TL adli para cezası olan H.A. isimli şahıs yakalandı.
Şehit Sabahattin Ergin Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şahıs adli makamlara sevk edildi. Şahsın, "Dolandırıcılık", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi" ve "Hakaret" gibi çeşitli suçlardan arandığı öğrenildi. H.A.’nın yerini belirlemek amacıyla yürütülen çalışmalarda, fiziki takip ve güvenlik kamerası görüntülerinin detaylı incelenmesi sonucu şahsın konumu tespit edildi. Şehit Sabahattin Ergin Polis Merkezi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.A., adli makamlara sevk edildi.
İMDAT ŞAHİN
Sel Baskınlarını Bitirecek Çalışma
Çorlu’nun muhtelif yerlerinde yaşanan sel baskınlarına karşı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı.
Yaklaşık 6-7 ay sürecek çalışmalar kapsamında, yağmur suyu hattı için kazı çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Uysal Sitesi’nin bulunduğu alanda yaşanan sel baskınlarını ve İsmet Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Mükerrem Ali Kayan okulunun önündeki noktadaki su birikintilerini önlemek için yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı. Sadece bu iki noktada değil, Çorlu’nun muhtelif noktalarında sel baskınlarını önlemek için büyükşehir belediyesi büyük bir projeye başladı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAĞMUR SUYU HATTI İÇİN KOLLARI SIVADI
Zafer Mahallesi Rumeli Mahallesi’nden başlayarak Havuzlar Mahallesi’nin alt kısmında Türkgücü Yolu’nun alt kısmına kadar inecek yağmur suyu hattı için büyükşehir belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Akarsu Yapıları Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları için Çorlu’nun birçok noktasında kazı çalışması devam ediyor.
ÇALIŞMALARIN 6-7 AY SÜRMESİ BEKLENİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yağmur suyu hattı çalışmaları için kepçeler kazmaya devam ediyor. Yağmur Suyu hattı Zafer Mahallesi ve Rumeli Mahallesi’nden iki koldan ilerleyecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şu anda Çağlayan Sokak ve başka noktalardaki kazı çalışmalarını sürdürüyor.
YAĞMUR SUYU HATTI UYSAL SİTESİ, İSMET PAŞA BULVARI, İSTANBUL YOLU’NU KAPSAYACAK
Çorlu’da sağanak yağışlar sonrası Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Uysal Sitesi’nin bulunduğu alanda, İsmet Paşa Bulvarı’nın üzerindeki Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nun bulunduğu alanı kapsayacak yağmur suyu hattı Türkgücü Yolu’nun alt kısmına kadar devam edecek. Yağmur Suyu hatları sadece bu noktalarla sınırlı kalmayacak, İstanbul Yolu üzerindeki Oto Center’in önünde yaşanan sel felaketlerini önlemek için de Tekirdağ Büyükşehir belediyesi yağmur suyu hattı çalışması yapacak.
ÜST YAPI ÇALIŞMALARINI DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK
Yağmur Suyu hattı çalışmaları için kazı çalışması yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu hatlarını döşedikten sonra üst yapı çalışmalarını da kendisi yapacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre büyükşehir belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında yapılan çalışmalar doğrultusunda büyükşehir belediyesi üst yapıyı kendisi yapacak.
İMDAT ŞAHİN