Başkan Sarıkurt'tan Romanya'da Anlamlı Ziyaret
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Romanya’nın Medgidia (Mecidiye) şehrine gerçekleştirdiği ziyarette, Türk kültürünün Avrupa’daki kalelerinden biri olan Kemal Atatürk Ulusal Koleji’ni ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
“ATA’MIZIN MİRASI SINIRLARI AŞIYOR”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kardeşlik ve kültürel bağları güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği Romanya temasları kapsamında Medgidia şehrinde duygu dolu anlar yaşadı. Osmanlı döneminden bugüne Türk izlerinin silinmediği kentte, adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Kemal Atatürk Ulusal Koleji’ni ziyaret eden Başkan Sarıkurt, burada eğitim gören gençlerle buluştu.
“VATAN SEVGİSİ ONA HİZMETLE ÖLÇÜLÜR”
Ziyaret programı kapsamında okul yönetimiyle bir araya gelen Başkan Sarıkurt, Okul Müdürü Accan Mologani ve Müdür Yardımcısı Mehmet İnan’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Ardından Mecidiye Postane Parkı’na geçen Sarıkurt, burada bulunan Atatürk Büstü üzerinde yer alan
“Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür.” sözünün altını çizen Başkan Sarıkurt, “Yıllar ve sınırlar değişse de Ata’mızın fikirlerinin ve mirasının dünyanın farklı köşelerinde, özellikle de soydaşlarımızın yoğun olduğu bu topraklarda yaşatıldığını görmek bizler için büyük bir gurur vesilesidir. Atatürk’ün adını taşıyan bu eğitim yuvası, sadece bir okul değil; aynı zamanda ortak tarihimizin ve geleceğimizin sembolüdür.” dedi.
Eğitim kurumunun Türk kültürünü yaşatma konusundaki kararlılığından etkilendiğini belirten Başkan Sarıkurt, vatan sevgisinin çalışarak gösterileceğini vurgulayarak; “Ata’mızın bize bıraktığı en büyük emanet; vatan sevgisini sözle değil, çalışarak ve üreterek gösterebilmektir. Bizler de Çorlu Belediyesi olarak bu bilinçle, ülkemiz ve milletimiz için durmadan çalışmaya, sınırlar ötesindeki kardeşlerimizle bağlarımızı diri tutmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Çorlu'da Yol Konusu Masaya Yatırıldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Koral El ile bir araya gelerek kentin yol ve altyapı gündemini masaya yatırdı. Toplantıda, mahallelerden gelen talepler doğrultusunda öncelikli çalışma alanları belirlenirken kalıcı çözümler için yol haritası da netleştirildi.
Çorlu halkının ulaşım konforunu artırmak adına stratejik adımlar atan Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile tam koordinasyon içerisinde hareket ediyor. Başkan Ahmet Sarıkurt ve Daire Başkanı Koral El’in gerçekleştirdiği toplantıda şehrin yol ihtiyaçları mahalle bazlı olarak detaylandırıldı.
MAHALLELERİN TALEPLERİ MASADA
Toplantı kapsamında, Çorlu’nun dört bir yanından gelen vatandaş talepleri ve teknik inceleme raporları tek tek ele alındı. Özellikle yoğun kullanılan arterler ve acil müdahale bekleyen sokaklar için bir takvim oluşturuldu. Koordinasyon toplantısının ardından heyet, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’ne geçerek buradaki çalışmaları yerinde inceledi.
“KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN KARARLIYIZ”
Çalışmaların hız kazanacağını belirten Başkan Ahmet Sarıkurt, “Kentimizin yol konusundaki ihtiyaçlarının ve hemşehrilerimizin beklentilerinin farkındayız. Bu süreci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile omuz omuza vererek, tam bir uyum içerisinde hızlandırıyoruz. Yaptığımız değerlendirmelerle önceliklerimizi belirledik. Amacımız sadece geçici onarımlar değil, Çorlu’muzun ulaşım ağını daha modern ve güvenli kılacak kalıcı çözümler üretmek. Kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
KOORDİNELİ ÇALIŞMA, HIZLI SONUÇ
Şantiye incelemeleri sırasında ekiplerin hazırlıklarını ve işleyişini de inceleyen Başkan Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile kurulan bu güçlü bağın sahadaki işlerin tamamlanma süresini kısaltacağını da vurguladı. Yapılacak planlama doğrultusunda, belirlenen mahallelerde yol yenileme ve bakım çalışmalarına kısa süre içinde başlanması hedefleniyor.
Hemşehri Dernekleri Platformu İftar Sofrasında Buluştu
Çorlu ve Ergene’de faaliyet gösteren hemşehri dernekleri, Çorlu Ergene Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan programda, farklı şehir ve kültürlerden gelen vatandaşlar aynı sofrada buluşarak dayanışma mesajı verdi.
Yoğun katılımın olduğu iftar programında platform adına konuşan Çorlu Sinoplular Derneği Başkanı ve iş insanı Yusuf Gümüş, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Gümüş, yaptığı konuşmada; “Kıymetli misafirlerimiz, biz hemşehri derneklerimizle bu güzel kadim şehrimiz Tekirdağ’ımızda, Çorlu’muzda, Ergene’mizde dostluk içerisinde her zaman bu gönül sofrasında bir araya geliyoruz. Ülkemizde çok güzel bir barış süreci var. Ülkemizde bir kardeşlik iklimi var. Bu kardeşlik ikliminin olduğu bir yerde biz zaten Çorlu’da ve Tekirdağ’da kardeşhane bir şekilde gerek cemiyet hayatında, gerek iş hayatında, gerek siyaset hayatında hep beraber dostluk içerisinde yaşıyoruz. Kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna, Kuzey Makedonya ve Balkan derneklerimiz de dahil olmak üzere bütün dernek başkanlarımız iftar yemeğinde bir araya geldik. Bu vesileyle platforma destek veren geçmiş dönem ilçe başkanlarımız dahil bütün katılımcılara, bu gönül sofrasında bizlerle olan herkese sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum” dedi.
Programda hemşehri derneklerinin temsilcileri bir araya gelerek sohbet ederken, Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde birlik ve dayanışma mesajları verildi.
GÖKHAN DUMAN