Çorlu'da Yol Konusu Masaya Yatırıldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Koral El ile bir araya gelerek kentin yol ve altyapı gündemini masaya yatırdı. Toplantıda, mahallelerden gelen talepler doğrultusunda öncelikli çalışma alanları belirlenirken kalıcı çözümler için yol haritası da netleştirildi.
Çorlu halkının ulaşım konforunu artırmak adına stratejik adımlar atan Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile tam koordinasyon içerisinde hareket ediyor. Başkan Ahmet Sarıkurt ve Daire Başkanı Koral El’in gerçekleştirdiği toplantıda şehrin yol ihtiyaçları mahalle bazlı olarak detaylandırıldı.
MAHALLELERİN TALEPLERİ MASADA
Toplantı kapsamında, Çorlu’nun dört bir yanından gelen vatandaş talepleri ve teknik inceleme raporları tek tek ele alındı. Özellikle yoğun kullanılan arterler ve acil müdahale bekleyen sokaklar için bir takvim oluşturuldu. Koordinasyon toplantısının ardından heyet, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’ne geçerek buradaki çalışmaları yerinde inceledi.
“KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN KARARLIYIZ”
Çalışmaların hız kazanacağını belirten Başkan Ahmet Sarıkurt, “Kentimizin yol konusundaki ihtiyaçlarının ve hemşehrilerimizin beklentilerinin farkındayız. Bu süreci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile omuz omuza vererek, tam bir uyum içerisinde hızlandırıyoruz. Yaptığımız değerlendirmelerle önceliklerimizi belirledik. Amacımız sadece geçici onarımlar değil, Çorlu’muzun ulaşım ağını daha modern ve güvenli kılacak kalıcı çözümler üretmek. Kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
KOORDİNELİ ÇALIŞMA, HIZLI SONUÇ
Şantiye incelemeleri sırasında ekiplerin hazırlıklarını ve işleyişini de inceleyen Başkan Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile kurulan bu güçlü bağın sahadaki işlerin tamamlanma süresini kısaltacağını da vurguladı. Yapılacak planlama doğrultusunda, belirlenen mahallelerde yol yenileme ve bakım çalışmalarına kısa süre içinde başlanması hedefleniyor.
İran'a Destek Pankartları Astılar
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepkiler giderek artıyor. Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı İran’a destek için şehrin belli noktalarına pankart astı.
Vatan Partisi Çorlu İlçe yöneticileri şehrin belirli noktalarına pankart asarak İran’a desteğini gösterdi. “İran’a Saldırı, Türkiye’ye Saldırıdır” yazan pankartlarda İran ve Türk Bayrakları yan yana konuldu. Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada; “İran bugün insanlığın en ön cephesinde ABD ve İsrail Emperyalizmine karşı savaşıyor. Türk Milleti İran’ın yanındadır. İran’a saldırı Türkiye’ye saldırıdır. Türkiye hükümeti İncirlik ve Kürecik Üslerini kapatmalıdır. Bununla ilgili vatandaşlarımızın görmesi amacıyla pankart astık. Çorlu’dan İran’ın mücadelesini selamlıyoruz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Öğrencilere İşitme Taraması Yapıldı
Çorlu Belediyesi, “Sağlıklı Gelecek, Güçlü Nesiller” vizyonu doğrultusunda anlamlı bir iş birliğine imza attı. 75. Yıl Anaokulu olarak hizmet veren Emine-Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi’ndeki öğrenciler, işitme taramasından geçirildi.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un katılımıyla gerçekleşen programda, okul öncesi dönemdeki çocukların işitme sağlığı mercek altına alındı. Cochlear Implant Derneği ve Dernek Başkanı Aylin Özgür’ün öncülüğünde yürütülen çalışma sayesinde, çocukların işitme sağlığı erken dönemde profesyonel ekiplerce değerlendirildi. Tarama faaliyetlerinin ardından velilerle bir araya gelen Başkan Ahmet Sarıkurt, sürecin önemine dikkat çekti. İşitme kayıplarının erken yaşta tespit edilmesinin çocuğun tüm eğitim hayatını ve sosyal becerilerini etkilediğini belirten Sarıkurt, belediye olarak bu tür koruyucu sağlık hizmetlerine destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
“Çocuklarımız İçin Kararlılıkla Çalışıyoruz”
Program sonrasında velilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Sarıkurt, “Evlatlarımızın sağlıklı ve güvenli bir geleceğe adım atmaları bizim en büyük önceliğimiz. Cochlear Implant Derneği ve dernek başkanı Aylin Özgür ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, çocuklarımızın gelişim yolculuğunda olası engelleri önceden tespit etmemize olanak sağlıyor. Süreç boyunca bizlerle iş birliği yapan velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Sarıkurt Çorlu’daki çocukların gelişimine yönelik çok yönlü projelerin süreceğini de kaydetti.
Etkinlik kapsamında uzmanlar tarafından velilere, işitme sağlığının korunması ve çocuklarda dikkat edilmesi gereken belirtiler hakkında bilgilendirmeler de yapıldı