Çorluspor 1947'Den Sitem Dolu Açıklama
Çorluspor 1947 Spor Kulübü yönetimi sitem dolu bir açıklama yayınladı. Açıklamada “herkesi şehrimizin takımına sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi.
Yapılan açıklamada; “Büyük bir inanç, emek ve mücadeleyle 2025-2026 sezonu sonunda kulübümüz Play-Off Şampiyonu olarak 20 yılı aşkın süreden sonra Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı göstermiştir. Bu önemli sportif başarı, camiamız adına büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu tarihi süreçte Kulüp başkanı ve yönetim kurulu başta olmak üzere maddi ve manevi anlamda ağır fedakârlıklar ortaya konulmuş ve şehrimizin yıllardır özlem duyduğu 2. Lig’e giden yolda hiçbir özveriden kaçınılmamıştır. Gelinen noktada kulübümüzün sürdürülebilir şekilde başarılı olması ve kalıcı bir sistem kurulması için ihtiyaç duyduğu desteklerin karşılanmadığını görmek kabul edilemez bir tablo ortaya çıkarmış, büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Şehirdeki ilgili kurumlar, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda artık zorunlu bir hassasiyet göstermesi kaçınılmaz hale gelmiştir Unutulmamalıdır ki Çorluspor 1947, şehrimizin en önemli marka değerlerinden biri olup Tekirdağ’ı 2. Lig’de temsil eden tek kulüp konumundadır” denildi.
TAAHHÜTLERİNİ HÂLEN YERİNE GETİRMEYENLERLE İLGİLİ OLARAK İSİM İSİM KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPILACAĞINI BİLDİRİRİZ
Açıklamanın devamında; “2026-2027 sezonu itibariyle kulübümüzün hâlen bir tesisinin, antrenman sahasının ve müsabakalarını sağlıklı koşullarda oynayabileceği bir stadyumunun bulunmaması kabul edilemez bir ayıptır. Bu konuda daha önce ilgili tüm yetkililer ve kurumlarla defalarca görüşmeler yapılmış olmasına rağmen, taleplerimize yönelik tek bir somut adım dahi atılmamıştır. Ayrıca 2025-2026 sezonunda kulübümüze destek ve yardım açıklayarak bağış taahhüdünde bulunan şahıs ve firmalardan, taahhütlerini hâlen yerine getirmeyenlerle ilgili olarak isim isim kamuoyuna açıklama yapılacağını bildiririz. Bu noktada Çorluspor 1947 olarak beklentimiz nettir; Şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte, kulübümüzün sürdürülebilir başarısı için acil ve somut desteklerin hayata geçirilmesi artık bir tercih değil, ertelenemez ve ihmal edilemez bir sorumluluktur. Herkesi şehrimizin takımına sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi. HABER MERKEZİ
Cem Vakfı Anma Programı Düzenledi
Cem Vakfı Çorlu Şubesi 2 Temmuz Sivas olaylarıyla ilgili Cem Evi’nin bahçesinde anma programı düzenledi. Sivas olaylarında yaşamını yitirenler saygı ve özlemle anıldı.
2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Oteli’nin yakılmasıyla yaşamını yitiren 33 şair, yazar ve aydın, 2 otel görevlisi Çorlu’da anıldı. Çorlu Cem Evi’nin bahçesinde düzenlenen anma programına Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Ümit Tandoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Sivas olaylarında yaşamını yitirenler için semahlar dönüldü, deyişler söylendi.
33 CANIMIZI SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUM
2 Temmuz Sivas Katliamıyla ilgili açıklama yapan Ümit Tandoğan, Bugün burada; yüreklerimizde dinmeyen bir sızıyla, tarihimizin en karanlık sayfalarından birini, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nı anmak, yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla yad etmek için bir araya geldik. Bundan tam 33 yıl önce Madımak Oteli’nde yükselen alevler, sadece orada bulunan aydınlarımızı, sanatçılarımızı, gencecik fidanlarımızı değil; bu toprakların hoşgörüsünü, bir arada yaşama iradesini ve adalete olan inancını da hedef almıştır. Şiirlerin, türkülerin ve semahların şehit edildiği o kapkara günde, insanlık ağır bir yara almıştır. Bizler bugün burada sadece yas tutmuyoruz. Aynı zamanda unutmamayı, unutturmamayı ve adaletin sesini yükseltmeyi kendimize bir borç biliyoruz. Çünkü biliyoruz ki; geçmişle yüzleşmek ve o acıları hafızamızda diri tutmak, barış içinde bir geleceği inşa etmenin tek yoludur. Madımak’ta bedenen aramızdan koparılan ama fikirleriyle, eserleriyle ve bıraktıkları onurlu mirasla sonsuza dek yaşayacak olan 33 canımızı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Onların ışığı, karanlığa karşı yürüdüğümüz yolda önümüzü aydınlatmaya devam edecek” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Her Köşe Başında Aynı Görüntü!
Çorlu'nun farklı mahallelerinde kullanılmayan ev eşyaları, inşaat molozları ve çeşitli atıkların gelişigüzel şekilde boş alanlara, yol kenarlarına ve sokak aralarına bırakılması vatandaşların tepkisini çekiyor.
Şehrin birçok noktasında benzer manzaralarla karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, çevre kirliliğinin her geçen gün arttığını ifade ediyor. Özellikle kullanılmayan koltuk, dolap, yatak, beyaz eşya parçaları ile inşaat atıklarının rastgele bırakılması hem kötü görüntü oluşturuyor hem de çevre ve halk sağlığı açısından risk taşıyor. Vatandaşlar, "Neredeyse her köşe başında aynı görüntüyle karşılaşıyoruz. Çevremizin bu şekilde kirletilmesi kabul edilemez. Hem görüntü kirliliği oluşuyor hem de çevreye zarar veriliyor. Bu konuda daha caydırıcı önlemler alınmasını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Çevre temizliğinin yalnızca belediyelerin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken duyarlı vatandaşlar, kullanılmayan eşyalar için Çorlu Belediyesi’nin aranması gerektiğinin altını çizdi.
İMDAT ŞAHİN