Otogar Açılışı Bahara Kaldı
Çorlu Güncel

Otogar Açılışı Bahara Kaldı

  • 22 Kasım 2022

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2019 yılında atılan yeni Çorlu Otogarı yılsonunda hizmete girmesi planlanıyordu, fakat çalışmaların uzaması nedeniyle otogar açılışının 2023 yılının mart veya nisan ayını bulması bekleniyor.

Yıl sonu açılacağı ifade edilen Çorlu Otogarı’ndaki çalışmalar henüz bitmedi. Kış aylarının başlamasıyla birlikte inşaat ve yol çalışmalarının da hızlı ilerlemediği Çorlu Otogarı’nın ruhsatlandırma işlemlerinin de henüz tamamlanmadı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılacak olan Çorlu Otogarı’nın resmi açılışının 2023 yılının Mart veya Nisan Aylarında olması bekleniyor. 
İNŞAAT VE BAĞLANTI YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy Yolu üzerine yapılan Çorlu Otogarı’ndaki inşaat çalışmaları henüz tamamlanmadı. Yılsonu açılacağı belirtilen Çorlu Otogarı’nın temeli 2019 yılında atılmıştı. İnşaat maliyetlerinin artması ve pandemi gibi sebeplerin araya girdiği Çorlu Otogarı’ndaki çalışmalar yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Henüz bağlantı yollarının da yapılmadığı Çorlu Otogarı’nın bağlantı yollarındaki asfalt çalışmalarının da zaman alması bekleniyor 
İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA RESMİ PROSEDÜRLERİNİN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Çorlu Otogarı’ndaki inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte otogarın resmi prosedür işlemleri yapılacak. Ulaşım ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılacak olan Çorlu Otogarı inşaatı tamamlanınca ruhsata başvurulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Çorlu Otogarının tam anlamıyla faaliyete geçmesi 2023 yılının bahar aylarında olması bekleniyor. 
2019 YILINDA TEMELİ ATILMIŞTI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’ya kazandırılacak olan otobüs terminalinin temeli 2019 yılının Mayıs ayında atılmıştı. Projede yaklaşık 17 bin 500 kapalı alana sahip olan otobüs terminalindeki çalışmalar 3 yıldır devam ediyor. Pandemi nedeniyle çalışmaların sekteye uğradığı otobüs terminalinin bu sene sonunda tamamlanarak açılması bekleniyor fakat çalışmaların bitmemesi nedeniyle açılışı bir süre daha uzadı. 
BAŞKAN ALBAYRAK YILSONUNU İŞARET ETMİŞTİ AMA ÇALIŞMALAR BİTMEDİ 
Zaman zaman Çorlu Otogarı’ndaki çalışmaları inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak son yaptığı incelemelerde yılsonunda tamamlanacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz Temmuz Ayı’nda yaptığı İncelemeler sırasında açıklamada bulunan Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları hızla devam eden projelerimizden olan Çorlu Şehirler Arası Otobüs Terminalimizin inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldık. 2022 yılı sonunda hizmete sunmayı planladığımız Çorlu Şehirler Arası Otobüs Terminalimizin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” demişti fakat  Şehrimiz için çalışıyor, halkımız için hizmet ediyoruz” ifadelerine yer vermişti. Yıl sonuna sayılı günler kalmış olmasına rağmen Çorlu Otogarı’nın ne inşaatı tamamlandı ne de bağlantı yolları yapıldı 
İMDAT ŞAHİN