Önerler'de Trafik Kazası
Çorlu Önerler Mahallesi Ziya Gökalp Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında iki araçta maddi hasar oluştu.
Edinilen bilgilere göre, 59 AOC 693 plakalı araç ile 34 PIY 829 plakalı aracın karıştığı kazanın ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası araçlarda hasar meydana gelirken, olayın ciddi yaralanma olmadan atlatıldığı öğrenildi. Kazada hafif şekilde yaralanan vatandaşlara ilk müdahale, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken, kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER MERKEZİ
Çorlu Sporunun Geleceği Şurada Masaya Yatırıldı
Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen “Çorlu Spor Şurası”, kentin spor paydaşlarını bir araya getirdi. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Çorlu’nun spor altyapısı, mevcut durumu ve geleceğe yönelik hedefler kapsamlı şekilde ele alındı.
Şuraya; İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şenol Doğramacı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ayça Albayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk ile kulüp başkanları, antrenörler ve spor camiasının önemli isimleri katıldı. Açılış konuşmasında Çorlu’nun spor kenti kimliğine vurgu yapan Başkan Sarıkurt, sporun yalnızca bir faaliyet değil, bir yaşam biçimi olduğunu belirtti. 2020 yılında kazanılan “Avrupa Spor Kenti” unvanının önemine dikkat çeken Sarıkurt, sporu kentin her alanına yaymak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Belediye olarak altyapı yatırımlarına öncelik verdiklerini belirten Sarıkurt, gençlerin erken yaşta sporla buluşması için önemli adımlar attıklarını, amatör kulüplere destek verdiklerini ve spor organizasyonlarını artırdıklarını söyledi. Çorlu’nun artık sadece spor yapan değil, sporcu yetiştiren bir şehir haline geldiğini vurguladı. Şuranın amacının yalnızca mevcut durumu değerlendirmek olmadığını belirten Sarıkurt, “Sporun geleceğini birlikte planlamak istiyoruz. Ortak akılla hareket ederek Çorlu’yu sporun merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Toplantıda ayrıca komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar sunulurken, Çorlu Spor Şurası Sonuç Bildirgesi de katılımcılarla paylaşıldı. Şuranın, kentin spor vizyonuna yön verecek önemli kararların alınmasına zemin hazırladığı ifade edildi.
HABER MERKEZİ
Vatandaş Korunaklı Durak İstiyor
Çorlu’da toplu taşıma duraklarına yönelik uygulamalar vatandaşların tepkisini çekiyor. Çorlu genelinde bazı noktalara yalnızca durak tabelası yerleştirilmesi, özellikle olumsuz hava koşullarında otobüs bekleyen vatandaşları mağdur ediyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren TEK ULAŞ tarafından belirlenen durak noktalarına sadece tabela konulması, vatandaşlar tarafından yetersiz bir hizmet olarak değerlendiriliyor. Yağmur, kar, rüzgâr ve yaz aylarında etkili olan sıcak havada herhangi bir koruma alanı bulunmaması, durakları kullanışsız hale getiriyor.
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Bir tabela dikilince burası durak mı oluyor? Yağmurda, karda, rüzgârda ya da güneşin altında insanlar burada nasıl otobüs bekleyecek?” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Çorlu’da yaşayan birçok vatandaş, büyükşehir statüsündeki bir kentte bu tür eksikliklerin kabul edilemez olduğunu belirterek, durak tabelası bulunan tüm noktalara korunaklı durak yapılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, “Tekirdağ kaç yıllık büyükşehir. Büyükşehir’e yakışmayan bir hizmet veriliyor. Bu vatandaşlara haksızlıktır” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Özellikle yoğun kullanılan hatlar üzerinde bu sorunun daha fazla hissedildiğini ifade eden vatandaşlar, hem yaşlılar hem de öğrenciler için bu durumun ciddi bir mağduriyet yarattığını belirtiyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.
HABER MERKEZİ