“Sözlerimizi Tutmanın Onur Ve Gururunu Yaşıyoruz”
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, seçim vaatlerini bir bir hayata geçirmeye ve verdiği sözleri tutmaya tüm hızıyla devam ediyor.
2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde verdiği sözleri bir bir tutmaya, hayalleri gerçekleştirmeye devam eden Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Karamehmet Mahallesine doğalgaz sözünü tuttu. Göreve geldikleri ilk günden itibaren daha temiz, daha sağlıklı ve daha konforlu bir Ergene hedefiyle çalıştıklarını belirterek, “İlçemizde doğalgaz gitmeyen mahalle kalmayacak demiştik. Bu bizim için sadece bir vaat değil, bir sorumluluktu. Bu kapsamda Kırkgöz, Esenler ve Yulaflı mahallelerimizde doğalgazı kullanıma sunduk. Paşaköy, Pınarbaşı, Bakırca ve İğneler mahallelerimizde de süreci başlattık. Karamehmet Mahallemizde de başlatılan çalışmalarla birlikte hedeflerimize bir adım daha yaklaştık. 2026 yılı itibarıyla Ergene’mizde doğalgaz ulaşmayan mahalle kalmayacak. Ergene’mizde hiçbir mahalleyi geri planda bırakmadık. O mahalle uzak, burası zor ya da öncelikli değil demedik. Nerede ihtiyaç varsa oraya gittik. Ergene’mizin her sokağına eşit hizmet götürmek bizim temel anlayışımızdır. Ben bu göreve talip olurken dedim ki ‘Ergene’ye kadın eli değecek! Gününe, saatine bakmadan, hava şartlarına aldırmadan bu şehre hizmet edeceğiz!’ Şükürler olsun ki el birliğiyle çalıştık sözlerimizi birer birer yerine getirdik. Birlikte Ergene’mize değer kattık, katmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
SAĞLIK VE SOSYAL ALANLARDA VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK!
Doğalgaz yatırımlarının yanı sıra sağlık ve sosyal alanlarda da önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten Başkan Müge Yıldız Topak, Ulaş Aile Sağlığı Merkezi’nin temelinin atıldığını ve inşaat sürecinin başladığını söyledi. Esenler ve Yulaflı mahallelerinde Aile Sağlığı Merkezi, muhtarlık binası ve kadınlar için kafeterya projelerinin tamamlandığını, açılış için gün sayıldığını ifade etti. Ergene Devlet Hastanesi inşaatının hızla sürdüğünü belirten Başkan Müge Yıldız Topak, hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla bağlantı yolları ve yan yolların yapım çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.
SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU YAPTI!
Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Başkan Müge Yıldız Topak, “Her gün 500’den fazla ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bugüne kadar 300 binden fazla öğünün sıcak yemek olarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Hasta nakil hizmetleri kapsamında binlerce vatandaşımızı farklı il ve ilçelerdeki hastanelere güvenli bir şekilde ulaştırıldık. Cenazeden düğüne kadar her özel günde vatandaşlarımızın yanında olduk.” dedi.
İFTARLARIMIZDA 70 BİNDEN FAZLA HEMŞERİMİZLE BİR ARADAYIZ
Ergene Belediyesi olarak 17 mahallenin tümünde düzenlenen iftar programları ile 70 binden fazla hemşerileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Ergene’mizin 17 mahallesinde kuracağımız iftar sofralarımızın 12.’isini burada, Karamehmet Mahallemizde kurmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı boyunca 70 binden fazla hemşerimizle aynı sofrada, evlerine yemek ulaştırdığımız hemşerilerimizle aynı duada bir arada olmak benim için büyük bir gurur. Rabbim, tuttuğumuz oruçları kabul etsin, hanelerimize bereket versin.” diye konuştu.
GELENEKSEL HALE GELEN MÜJDE HABERİNE AHİMEHMET MAHALLESİ EKLENDİ
Başkan Müge Yıldız Topak 2026 yılının Ergene için hizmet ve yatırım yılı olacağını belirterek, “Yıllardır bekleyen ne varsa tek tek hayata geçireceğiz. Doğalgazsız mahalle kalmayana kadar çalışmalarımız sürecek. İğneler Mahallemize ve tüm Ergene’mize hayırlı olsun. Bugün buradan bir müjde daha paylaşmak istiyorum. Ramazan ayı içerisinde Ahimehmet Mahallemize de doğalgazımızın ilk kazmasını vuracağız. Ahimehmet Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.
8 MART’A ÖZEL KADINLARLA KURDELEYİ KESTİ
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Kadın, hayatın her alanında var olan, emek veren, üreten ve geleceği şekillendiren en güçlü değerdir. Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettikleri değeri görmesini diliyorum.” dedi ve açılış kurdelesini mahallede yaşayan kadınlar ile birlikte keserek günün anısına çiçek hediye etti.
TEŞEKKÜR ETTİ!
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, konuşmasının sonunda “Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak!’ Hedefi ile çıktığımız bu yolda verdiğim her sözde bizi her zaman destekleyen, yanımızda olan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, 29. Dönem Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamıza, Sayın Bakanlarımıza, Valimiz Sayın Recep Soytürk’e, Ergene Kaymakamımız Sayın Kadir Duman’a, AK Parti Tekirdağ Milletvekillerimiz MKYK Üyemiz Sayın Gökhan Diktaş, Sayın Mestan Özcan ve Sayın Çiğdem Koncagül’e, Geçmiş Dönem Milletvekilimiz Sayın Metin Akgün’e, AK Parti Tekirdağ İl Başkanımız Sayın Ali Gümüş’e ve değerli yönetimine, İlçe Başkanlarımıza, değerli Karamehmet Mahalle Muhtarımız Mümün Kanter’e, Önceki Dönem Muhtarlarımız Sayın Ahmet Çete ve Sayın Hüseyin Gürel’e, Meclis Üyemiz Sayın Levent Tufan’a, Palmet şirketinin saygıdeğer yöneticilerine, tüm mesai arkadaşlarıma ve çok değerli Ergeneli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Çorlu'da Manolya Kadın Eğitim Merkezi Açıldı
Çorlu Belediyesi, Menekşe ve Lavanta Kadın Eğitim Merkezlerinden sonra kadınların el emeğini ve dayanışmasını büyütecek olan Manolya Kadın Eğitim Merkezi’ni 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hizmete açtı.
Çorlu’da kadınların sosyal gelişimine ve istihdamına yönelik projelerine hız kesmeden devam eden Çorlu Belediyesi, anlamlı bir açılışa daha imza attı. Kazımiye Mahallesi’nde kapılarını açan Manolya Kadın Eğitim Merkezi, kadınların üretimdeki gücünü simgeleyen yeni bir merkez olacak. Açılış töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, merkezin isminin tesadüf olmadığını vurguladı. Manolya çiçeğinin tıpkı kadınlar gibi hem zarafeti hem de zorluklara karşı sarsılmaz bir dayanıklılığı temsil ettiği belirterek; “Merkezde kadınlar yeni beceriler kazanacak, üretecek dayanışma içinde güçlenecek.” dedi.
BAŞKAN SARIKURT’TAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
Başkan Sarıkurt, “Bugün burada bir inancı büyütüyoruz. Bir eşitlik idealini güçlendiriyoruz. Bir kentin geleceğine kadınların imzasını daha güçlü atıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde böylesine anlamlı bir açılışı gerçekleştirmek bizim için büyük bir onur, büyük bir sorumluluk. Öncelikle; emeğiyle hayatı var eden, cesaretiyle topluma yön veren, sevgisiyle yarınları büyüten tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum.” dedi.
“KADINLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN SOMUT ADIMLAR ATIYORUZ”
Başkan Sarıkurt, “8 Mart, bir kutlama günü değildir. 8 Mart, eşitlik mücadelesinin adıdır. 8 Mart, ‘Ben de varım.’ diyen kadınların kararlılığının adıdır. Bizler biliyoruz ki bir kent, kadınları kadar güçlüdür. Bir şehir, kadınları kadar üretkendir. Bir toplum, kadınları kadar özgürdür. Cumhuriyet Halk Partimizin “Kadın Merkezli Belediyecilik” anlayışı doğrultusunda kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü yer alması için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu anlayışla, Menekşe Kadın Eğitim Merkezi, Lavanta Kadın Eğitim Merkezi ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Manolya Kadın Eğitim Merkezi, Hanımeli Çarşısı, meslek edindirme kurslarımız, Emine-Ali Yeter Gündüz Bakımevimiz, kadınlara özel spor kurslarımız, anne adaylarına yönelik destek paketlerimiz, emzirme kabinlerimiz ve Hoş Geldin Bebek projemiz… Tüm bu çalışmalar; kadınların hayatını kolaylaştırmak, güçlendirmek ve ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek için attığımız somut adımlardır.” diye konuştu.
Başkan Sarıkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her zaman dile getirdiğim ve önem verdiğim bir konu var: Trakya’da kadın meclis üyesi sayısının en yüksek olduğu belediye Çorlu Belediyesidir. Bu tablo tesadüf değildir. Bu tablo, eşitliğe olan inancımızın sonucudur. Bugün açılışını yaptığımız Manolya Kadın Eğitim Merkezi de bu vizyonun yeni bir aşamasıdır.”
Başkan Sarıkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Manolya çiçeğinin zarafeti simgeler ancak aynı zamanda dayanıklılığı temsil eder, tıpkı kadınlarımız gibi. Kazımiye Mahallemizde hayat bulacak bu merkezde meslek edindirme kurslarıyla kadınlarımız yeni beceriler kazanacak, üretim atölyelerinde emek değere dönüşecek, kişisel gelişim eğitimleriyle özgüven büyüyecek, dayanışma projeleriyle kadınlar birbirine omuz olacak. Çorlulu kadınlar artık sadece hayal kurmuyor; üretiyor, kazanıyor, yönetiyor, karar alıyor, hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Biz de yerel yönetim olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz. Sadece bugün değil, her gün. Sadece sözle değil, icraatla yanlarında olacağız.”
Başkan Sarıkurt’un ardından TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ile Kazımiye Mahallesi Muhtarı Yıldız Çelik de birer konuşma gerçekleştirdiler.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Manolya Kadın Eğitim Merkezi’nin açılışı resmen gerçekleştirildi.
S.s. 163 Nolu Kooperatif Üyeleri İftarda Buluştu
S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla üyelerine yönelik iftar programı düzenlendi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen programda kooperatif üyeleri ve davetliler aynı sofrada buluştu.
Düzenlenen iftar yemeğine çeşitli oda başkanları, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı, Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı, Çorlu Kent Konseyi Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda katılımcılar Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu birlikte yaşadı.
İftar programı sonrası kooperatif yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, davete katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür edilerek, “Düzenlediğimiz iftar programımıza katılarak bizleri onurlandıran değerli oda başkanlarımıza, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlarımıza, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanımıza, Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanımıza, Çorlu Kent Konseyi Başkanımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Program, katılımcıların sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmasıyla sona erdi.