Yağışlı Hava Hayatı Olumsuz Etkiledi
Çorlu’da etkili olan yağışlı hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şehir genelinde zaman zaman etkisini artıran yağış nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.
Yağışla birlikte bazı bölgelerde yollarda su birikintileri oluşurken, trafikte de yoğunluk yaşandı. Özellikle yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Sürücülerin yağış nedeniyle daha dikkatli hareket ettiği görülürken, bazı noktalarda oluşan su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, yağışlı havalarda sorun yaşanan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılmasını ve özellikle su birikintilerinin oluştuğu noktalarda önlem alınmasını istiyor. Yağışlı hava önümüzdeki günlerde yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
Çbsk Seri Peşinde
Uzman Posta Kadınlar Voleybol 2. Ligi 5. Grupta mücadele eden Çorlu Belediyesi Spor Kulübü (ÇBSK), deplasmanda sergilediği üstün performansla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çorlu’nun Sultanları, Balıkesir deplasmanında Bahçeşehir Koleji Ayvalıkspor’u net bir skorla mağlup ederek ikide iki yaptı.
Ayvalık Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ÇBSK, rakibine set şansı tanımadı. Karşılaşmanın setleri 25 – 13, 25 – 16 ve 25 – 23'lük sonuçlarla tamamlandı. Parkeden 0-3'lük galibiyetle ayrılan Çorlu ekibi, ligdeki iddialı konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Deplasmandan galibiyetle dönen ÇBSK, kayıpsız ilerleyişini kendi sahasında sürdürmek istiyor. Çorlu'nun sultanları, 3 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi takımını konuk edecek.
ÇBSK voleybol takımını tebrik eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kulüp yönetimini, teknik heyeti ve sahada büyük bir özveriyle mücadele ederek gururumuz olan sporcularımızı yürekten tebrik ediyor, hafta sonu oynanacak karşılaşmada başarılar diliyorum. Tüm Çorlu halkını takımımıza destek olmak üzere tribünlere davet ediyorum.” dedi.
Ülkü Ocakları'ndan Önemli Etkinlik
Çorlu Ülkü Ocakları tarafından kadınların katılımıyla “Bir Anne, Bir Gelecek” konferans programı düzenlendi. Programda bağımlılıkla mücadele konusunda annelerin rolüne dikkat çekildi.
Çorlu Ülkü Ocakları, bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Kadınların yoğun katılım gösterdiği programda, “En İyi Narkotik Polisi: Anne” teması ele alındı. “Bir Anne, Bir Gelecek” adıyla gerçekleştirilen konferansta, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede ailelerin ve özellikle annelerin farkındalığının artırılması amaçlandı. Program kapsamında katılımcılara bağımlılığın önlenmesi, çocukların korunması ve ailelerin bu süreçte üstlenebileceği sorumluluklar hakkında bilgiler aktarıldı. Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen konferansa katılım yoğun oldu.
“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” TEMALI KONFERANS DÜZENLENDİ
Konferansa konuşmacı olarak Polis Memuru Hakan Aydın katıldı. Aydın, “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadelede annelerin dikkat etmesi gereken hususlar ve çocuklarda görülebilecek riskli davranışlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Programın ardından açıklama yapan Çorlu Ülkü Ocakları Başkanı Şehriyar Caferzade, etkinliğin özellikle kadınların ve annelerin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti. Caferzade, “Çorlu Ülkü Ocakları olarak kadınların katılımıyla düzenlediğimiz ‘Bir Anne, Bir Gelecek’ konferans programımızı gerçekleştirdik. Bağımlılıkla mücadele kapsamında ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ temalı eğitim konferansımıza katılan Polis Memuru Sayın Hakan Aydın Bey’e ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik, katılımcıların bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık kazanmasına yönelik yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
İMDAT ŞAHİN