Genelkurmay Başkanı Gürak'ın Acı Günü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın kayınvalidesi Habibe Türkdönmez (85) Çorlu’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Muammer Alper, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Türkdönmez ailesi ve yakınları katıldı. Hayatını kaybeden Habibe Türkdönmez Garaj Cami’nde kılınan cenaze töreni sonrası Önerler Mahallesi mezarlığına defin edildi.
CENAZE TÖRENİ İÇİN ÇORLU’YA GELDİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak 2020 yılında eşi Zerrin Gürak’ı kaybetmişti. Kanser tedavisi gören Zerrin Gürak’ı kaybeden Orgeneral Metin Gürak kayınvalidesi Habibe Türkdönmez’i de son yolculuğuna uğurladı. Cenaze töreni için Çorlu’ya gelen Orgeneral Metin Gürak Garaj Cami’nde kılınan cenaze namazına katıldı.
KAYINVALEDESİNİN NAAŞINI CENAZE ARACINA KADAR TAŞIDI
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak Cenaze Namazının ardından kayınvalidesi Habibe Türkdönmez’in naaşını cenaze aracına kadar taşıdı. Cenaze töreninde Orgeneral Metin Gürak’ın hemen yanında Tekirdağ Valisi Recep Soytürk saf tuttu. Cenaze namazını Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök kıldırdı. Cenaze töreninin ardından Habibe Türkdönmez Önerler Mahallesi mezarlığına defin edildi.
CENAZE TÖRENİNE ÇOK SAYIDA ÇELENK GÖNDERİLDİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın kayınvalidesinin cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. Başta Savunma Bakanı Yaşar Güler olmak üzere kuvvet komutanlarının da çelenkleri cenaze töreninde yer aldı. Askeri erkânın çelenklerinin yanı sıra bazı milletvekilleri de çelenk gönderdi.
İMDAT ŞAHİN
Tema Parkında Yangın Çıktı
Zafer Mahallesi’nde bulunan 160 dönümlük Tema Parkında yangın çıktı, yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.
160 dönümlük Tema Parkı’nda kuruyan otlar nedeniyle yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Küçük bir alanda çıkan yangına itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesi nedeniyle yangın büyümedi. Her yıl yangınların yaşandığı Tema Parkı’nda vatandaşlar önlemlerin artırılmasını istedi. Tema Parkı’na yapılacak bir projeyle halkın hizmetine sunulmasını isteyen vatandalar gazetemize konuştu: “Tema Parkı’nda yıllardır yangın çıkıyor. Tema Parkı Çorlu’nun en büyük yeşil alanlarından bir tanesi ama uzun yıllardır atıl duruyor. Otlar uzayıp kuruduğu zaman yangın riski oluşturuyor. En azından otları biçilse yangına sebebiyet verilmese çok güzel olacak” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Kaymakamı Erten'den Başkan Sarıkurt'a İadeiziyaret
Çorlu'nun yeni Kaymakamı Niyazi Erten, görevine başlamasının ardından Çorlu Belediyesine nazik bir iadeiziyarette bulundu.
Çorlu'da geçtiğimiz gün göreve başlayan Kaymakam Niyazi Erten, ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce Konya Ereğli Kaymakamı olarak atanan Murat Eren'in yerine Çorlu Kaymakamlığı görevine getirilen Erten, Çorlu Belediyesine iadeiziyaret gerçekleştirdi. Belediye binasına gelişinde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları Adnan Kum, Doğukan Dağ, Güner Çetin, Hakan Öztürk, İbrahim Turgut Bolat ve Renal Rehkan tarafından karşılanan Kaymakam Erten; Başkan Sarıkurt ve yardımcıları ile bir süre görüştü. Ziyarette, Çorlu'nun genel durumu, devam eden projeler ve ilçenin geleceğine yönelik iş birliği olanakları ele alındı.
Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, Kaymakam Niyazi Erten'e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Sayın Kaymakamımızın ziyaretinden memnuniyet duyduk. Çorlu'muz için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.