Genelkurmay Başkanı Gürak'ın Acı Günü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın kayınvalidesi Habibe Türkdönmez (85) Çorlu’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Muammer Alper, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Türkdönmez ailesi ve yakınları katıldı. Hayatını kaybeden Habibe Türkdönmez Garaj Cami’nde kılınan cenaze töreni sonrası Önerler Mahallesi mezarlığına defin edildi.
CENAZE TÖRENİ İÇİN ÇORLU’YA GELDİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak 2020 yılında eşi Zerrin Gürak’ı kaybetmişti. Kanser tedavisi gören Zerrin Gürak’ı kaybeden Orgeneral Metin Gürak kayınvalidesi Habibe Türkdönmez’i de son yolculuğuna uğurladı. Cenaze töreni için Çorlu’ya gelen Orgeneral Metin Gürak Garaj Cami’nde kılınan cenaze namazına katıldı.
KAYINVALEDESİNİN NAAŞINI CENAZE ARACINA KADAR TAŞIDI
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak Cenaze Namazının ardından kayınvalidesi Habibe Türkdönmez’in naaşını cenaze aracına kadar taşıdı. Cenaze töreninde Orgeneral Metin Gürak’ın hemen yanında Tekirdağ Valisi Recep Soytürk saf tuttu. Cenaze namazını Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök kıldırdı. Cenaze töreninin ardından Habibe Türkdönmez Önerler Mahallesi mezarlığına defin edildi.
CENAZE TÖRENİNE ÇOK SAYIDA ÇELENK GÖNDERİLDİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın kayınvalidesinin cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. Başta Savunma Bakanı Yaşar Güler olmak üzere kuvvet komutanlarının da çelenkleri cenaze töreninde yer aldı. Askeri erkânın çelenklerinin yanı sıra bazı milletvekilleri de çelenk gönderdi.
İMDAT ŞAHİN
Tegv Çorlu Gönüllüleri Kahvaltı Etkinliğinde Buluştu
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 30. kuruluş yılı kapsamında Tekirdağ Çorlu Aysel Öğücü – Lila Öğrenim Birimi tarafından gönüllülere özel “30. Yıl Gönüllü Şöleni” temalı bir kahvaltı etkinliği düzenlendi.
Ergene Göl Restoran’da gerçekleşen organizasyona, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, TEGV Genel Merkezi çalışanları ve 75 gönüllü katıldı. Etkinlikte, TEGV’in 30 yıllık eğitim yolculuğu, gönüllülük çalışmaları ve sosyal etkiler üzerine konuşmalar yapıldı. Katılımcılar, hem gönüllülük hikâyelerini paylaştı hem de keyifli bir sabah geçirdi.
HABER MERKEZİ
Engelli Bireylere Dini Eğitim Verilecek
Çorlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile engelli bireyler bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrası engelli bireylere dini eğitim verilmesi hususunda sınıf açılması kararına varıldı.
Çorlu İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada. Gençlik koordinatörlüğü engelli kardeşlerimizin yanında. Çorlu İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından manevi danışmanlarımız gözetiminde engelli kardeşlerimiz ile bir araya gelindi. Sorunları dinlenip kendileriyle hasbihal edildi. Dini irşad konularında fikirleri ve istekleri doğrultusunda sınıf açılıp dini eğitim verilme hususunda mutabık kalındı. Müftülüğümüz tarafından hediye edilen kitaplar ve ikramların ardından program sona erdi” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN