Çorlu’da devam eden çalışmalar kapsamında kurumlar pankartlar asarak çalışmalarla ilgili vatandaşı bilgilendiriyor. Eski Tekirdağ Caddesi’ne asılan pankart günler geçmesine rağmen kaldırılmaması tepki çekti.

Çorlu’da devam eden çalışmalar kapsamında kurumlar pankartlar asarak çalışmalarla ilgili vatandaşı bilgilendiriyor. Eski Tekirdağ Caddesi’ne asılan pankart günler geçmesine rağmen kaldırılmaması tepki çekti.
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, partilerinin 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Aslan, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin siyasal tarihinde yalnızca bir muhalefet partisi değil, aynı zamanda millî duruşun, ilkeli siyasetin ve toplumsal vicdanın sesi, milli görüşün son kalesi, Türkiye’nin sigortası olduğunu vurguladı.
“MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SON KALESİ SAADET PARTİSİ’DİR”
1969’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde başlayan Millî Görüş hareketinin bugün Saadet Partisi çatısı altında dimdik ayakta olduğunu belirten İlçe Başkanı Aslan, açıklamasının devamında; “Partimiz, hiçbir zaman rüzgâra göre yön değiştirmemiş, temel ilkelerinden en küçük bir taviz vermemiştir. Makam, mevki, çıkar hesabı yapmadan, sadece hak ve adalet mücadelesi vermiştir. Saadet Partisi’nin farkı da buradadır. Bu parti, taklitçi değil; yerli, millî ve bağımsız bir duruşun adıdır. Türkiye’de siyasetin ahlaki temeller üzerinde yeniden inşası için verdiğimiz mücadele, 24 yıldır kararlılıkla sürmektedir” ifadelerine yer verdi.
“SAADET PARTİSİ, TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR”
Açıklamasını sürdüren Aytuğ Aslan “Saadet Partisi’nin yalnızca bir seçim partisi olmadığını, Türkiye’nin geleceğine dair temel meselelerde güven veren bir siyasi yapı olduğunu vurguladı. Aslan, “Saadet Partisi, Türkiye’nin sigortası, toplumsal barışın ve milli bütünlüğün teminatıdır. Her türlü kutuplaşmanın karşısında, milletin birliğinden ve kardeşliğinden yana saf tutmuş, ülkenin kaynaklarının adilce paylaşılması için çözüm üreten tek partidir.”
“GENÇLİKLE YÜKSELEN, İLKELERLE BÜYÜYEN BİR PARTİYİZ”
Açıklamasında gençliğe de vurgu yapan Aslan, “Bugün Türkiye’de milyonlarca genç, yorgun siyasi aktörlerden uzaklaşıp yeni bir nefes, yeni bir umut arıyor. Saadet Partisi, bu genç arayışın da karşılığıdır. Çünkü biz sözde değil, özde bir siyaset anlayışını temsil ediyoruz. İlk günkü heyecanla, istikametimizden şaşmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.
“KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, açıklamasının sonunda; “Bu kutlu davaya emeği geçen tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor, bugün de aynı idealler için mücadele eden tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. 24. kuruluş yıldönümümüzün başta Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arıkan olmak üzere, tüm camiamıza ve aziz milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
İMDAT ŞAHİN
Etkinliğe Ergene Kaymakamı Kadir Duman, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, alanı dolduran vatandaşlar ile aşure ikramı öncesinde bir araya gelerek sohbet etti. Katılımcılar, birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemine vurgu yaptı.
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, vatandaşlarla yakından ilgilenerek onların taleplerini dinledi. Ardından, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Çok kıymetli hemşehrilerimiz, canlarımız; hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Rabbim her zaman birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetlerimizi kabul etsin. Böyle güzel sofralarda buluşmayı nasip etsin ” dedi. Etkinlik boyunca vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Aşureler alana gelen herkese ikram edildi.
Şampiyonanın ikinci ayağına sahne olan bu prestijli etkinlikte farklı kategorilerde ülkenin en yetenekli yarışçıları kıyasıya mücadele etti. Yarışlarda Trakmot Motosiklet Kulübü Derneği sporcusu Altuğ İnan, 1000 cc B kategorisinde gösterdiği üstün performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Cumartesi günü gerçekleşen yarışta ikinci olarak podyuma çıkan İnan, pazar günü piste damgasını vurarak birinci oldu ve şampiyonanın ikinci ayağını zirvede tamamladı.
ALTUĞ İNAN SEZONUN FAVORİ İSİMLERİNDEN BİRİ OLDUĞUNU KANITLADI
Çorlu’nun gururu Altuğ İnan, bu büyük başarıyla hem kulübünü hem de memleketini sevince boğarken, istikrarlı performansıyla sezonun favori isimlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Şampiyonanın diğer kazananları ise şöyle sıralandı: Harun Akgün (TMF GP 1000 ve 1000cc A), Tolga Uprak (TMF GP 600), Aksel İsmail (600cc A), Berk Çevik (600cc B), Fatih Demircan (OPEN 500), Yağız Alp Coşkun (SS300), Berkay Sarıay (125 cc Gençler), Ünal Erkan Daşdemir (125cc Büyükler) ve Fatma Baştepe (Kadınlar). Türkiye Pist Şampiyonası’nın önümüzdeki etaplarında da Altuğ İnan’ın göstereceği performans merakla bekleniyor. Hedef Şampiyonayı birinci bitirmek olarak belirlendi.
İMDAT ŞAHİN