2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla Ergene’de ihtiyacı olan birçok okulun bakım ve onarımını üstlenen Ergene Belediyesi okullara destek çalışmaları kapsamında eğitim kurumlarına hizmetlerini sürdürüyor.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla Ergene’de ihtiyacı olan birçok okulun bakım ve onarımını üstlenen Ergene Belediyesi okullara destek çalışmaları kapsamında eğitim kurumlarına hizmetlerini sürdürüyor.
Etkinliğe Ergene Kaymakamı Kadir Duman, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, alanı dolduran vatandaşlar ile aşure ikramı öncesinde bir araya gelerek sohbet etti. Katılımcılar, birlik, beraberlik ve paylaşmanın önemine vurgu yaptı.
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, vatandaşlarla yakından ilgilenerek onların taleplerini dinledi. Ardından, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “Çok kıymetli hemşehrilerimiz, canlarımız; hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Rabbim her zaman birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetlerimizi kabul etsin. Böyle güzel sofralarda buluşmayı nasip etsin ” dedi. Etkinlik boyunca vatandaşlar hatıra fotoğrafları çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Aşureler alana gelen herkese ikram edildi.
Seçim takvimi kapsamında, ilçe kongresi delege seçimleri 13 Ağustos'ta başlayacak. İlçe kongreleri 13 Eylül'de, il kongreleri ise 5 Ekim'de başlayacak, sürecin ise 5 Kasım'da tamamlanması bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu ilçesinde 400 mahalle delegesi ve doğal delegelerin ilçe seçimlerinde oy kullanacağını belirtti.
DELEGE SEÇİMLERİ 13 AĞUSTOS 7 EYLÜL TARİHLERİ ARASI
CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar yaptığı açıklamada; “Merkez Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca kongre takviminin başlaması 17 Temmuz 2025 Perşembe, 1. Kongre takviminin ilanı, 2. Üyelik adreslerinin güncellenmesi işlemlerinin başlaması, 3. Muhtarlık esasına göre üye çizelgelerinin hazırlanması. 18 Temmuz 2025 Cuma, Üye çizelgelerinin Genel Sekreterlik tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmeye başlanması, 31 Temmuz 2025 Perşembe üye çizelgelerinin ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılması ve itiraz süresinin başlaması (Saat 10.00), 06 Ağustos 2025 Çarşamba askıdan indirilmesi ve itirazların son günü (Saat 18.00) 08 Ağustos 2025 Cuma itirazların ilçe yönetim kurullarınca karara bağlanmasının son günü, 10 Ağustos 2025 Pazar İlçe yönetim kurulu kararına karşı itirazların son günü (Saat 18.00) 12 Ağustos 2025 Salı İl yönetim kurulu tarafından itirazların karara bağlanmasının son günü. 13 Ağustos 2025 Çarşamba ilçe kongresi delege seçimlerinin başlangıç tarihi 7 Eylül 2025 pazar ilçe kongresi delege seçimlerinin bitiş tarihi” ifadelerine yer verdi.
İLÇE KONGRELERİ 13 EYLÜL, 05 EKİM TARİHLERİ ARASINDA
İlçe kongrelerinin 13 Eylül Cumartesi günü başlayacağını belirten Cüneyt Akar, 05 Ekim 2025 Pazar günü sona ereceğini ifade etti. İl kongrelerinin de 11 Ekim 2025 Cumartesi Günü başlayacağını belirten Akar, 05 Kasım 2025 Çarşamba Günü biteceğini belirtti.
İMDAT ŞAHİN
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, partilerinin 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Aslan, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin siyasal tarihinde yalnızca bir muhalefet partisi değil, aynı zamanda millî duruşun, ilkeli siyasetin ve toplumsal vicdanın sesi, milli görüşün son kalesi, Türkiye’nin sigortası olduğunu vurguladı.
“MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN SON KALESİ SAADET PARTİSİ’DİR”
1969’da Prof. Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde başlayan Millî Görüş hareketinin bugün Saadet Partisi çatısı altında dimdik ayakta olduğunu belirten İlçe Başkanı Aslan, açıklamasının devamında; “Partimiz, hiçbir zaman rüzgâra göre yön değiştirmemiş, temel ilkelerinden en küçük bir taviz vermemiştir. Makam, mevki, çıkar hesabı yapmadan, sadece hak ve adalet mücadelesi vermiştir. Saadet Partisi’nin farkı da buradadır. Bu parti, taklitçi değil; yerli, millî ve bağımsız bir duruşun adıdır. Türkiye’de siyasetin ahlaki temeller üzerinde yeniden inşası için verdiğimiz mücadele, 24 yıldır kararlılıkla sürmektedir” ifadelerine yer verdi.
“SAADET PARTİSİ, TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR”
Açıklamasını sürdüren Aytuğ Aslan “Saadet Partisi’nin yalnızca bir seçim partisi olmadığını, Türkiye’nin geleceğine dair temel meselelerde güven veren bir siyasi yapı olduğunu vurguladı. Aslan, “Saadet Partisi, Türkiye’nin sigortası, toplumsal barışın ve milli bütünlüğün teminatıdır. Her türlü kutuplaşmanın karşısında, milletin birliğinden ve kardeşliğinden yana saf tutmuş, ülkenin kaynaklarının adilce paylaşılması için çözüm üreten tek partidir.”
“GENÇLİKLE YÜKSELEN, İLKELERLE BÜYÜYEN BİR PARTİYİZ”
Açıklamasında gençliğe de vurgu yapan Aslan, “Bugün Türkiye’de milyonlarca genç, yorgun siyasi aktörlerden uzaklaşıp yeni bir nefes, yeni bir umut arıyor. Saadet Partisi, bu genç arayışın da karşılığıdır. Çünkü biz sözde değil, özde bir siyaset anlayışını temsil ediyoruz. İlk günkü heyecanla, istikametimizden şaşmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.
“KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, açıklamasının sonunda; “Bu kutlu davaya emeği geçen tüm büyüklerimizi rahmetle anıyor, bugün de aynı idealler için mücadele eden tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. 24. kuruluş yıldönümümüzün başta Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arıkan olmak üzere, tüm camiamıza ve aziz milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
İMDAT ŞAHİN