• Tekirdağ Barosu Kadın Cinayetlerine Karşı Açıklama Yaptı
  • Tekirdağ Barosu Kadın Cinayetlerine Karşı Açıklama Yaptı
  • Tekirdağ Barosu Kadın Cinayetlerine Karşı Açıklama Yaptı
  • Tekirdağ Barosu Kadın Cinayetlerine Karşı Açıklama Yaptı
Çorlu Güncel

Tekirdağ Barosu Kadın Cinayetlerine Karşı Açıklama Yaptı

  • 19 Ekim 2021
  • 812 Kez Okundu

Tekirdağ Barosu Çorlu temsilciliği, kadın cinayetleri ile ilgili olarak Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilciliği, Çorlu Adliyesi önünde kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Tekirdağ’da son dönemde meydana gelen kadın cinayetleriyle ilgili eş zamanlı olarak Çerkezköy, Süleymanpaşa Malkara ve Çorlu’da basın açıklaması düzenleyen Tekirdağ Barosu kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. 
2021 YILINDA 283 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ 
Kadın Komisyonu Temsilcisi Elif İremnur Şimşekkaya, yaptığı basın açıklamasında “Sadece 2021 ülkemizde 283 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerden 4’ü geçtiğimiz son iki hafta içerisinde Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Aramızdan ayrılan kadınlarımızın isimleri Ayad Atsız, Nazlı Koldaguç, Ayşe Aksu ve Senem Barik. Aldığımız her cinayet haberiyle birlikte daha üzgün, faillere ve sisteme karşı çok daha öfkeli ve verdiğimiz mücadele için daha azimli hale geliyoruz. Ne yazık ki eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün bu haberleri duymaya devam edeceğiz. Bu haberleri bir daha duymamak ve kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gereken ise belli. Harekete geçmek! Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında” ifadelerini kullandı.
KADIN CİNAYETLERİNİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
“Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için ise İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var” diyen Kadın Komisyonu Temsilcisi Elif İremnur Şimşekkaya, “Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir gelecek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mücadelelerden vazgeçmeyeceğiz ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız” diye konuştu.
İMDAT ŞAHİN