• İstismar Olayları Artarken, Vatandaş Çözüm Bekliyor!
  • İstismar Olayları Artarken, Vatandaş Çözüm Bekliyor!
  • İstismar Olayları Artarken, Vatandaş Çözüm Bekliyor!
Çorlu Güncel

İstismar Olayları Artarken, Vatandaş Çözüm Bekliyor!

  • 18 Ekim 2021
  • 889 Kez Okundu

Çorlu’da neredeyse her köşe başında bir dilenci görmek, insanları istismar eden kişilerle karşılaşmak olağan hale geldi. Vatandaş bu konuda yetkililerden çözüm bekliyor.

Çorlu’da trafik ışıklarında bekleyen çocuklardan, köşe başlarını tutmuş dilencilere kadar birçok konuda istismar olayları yaşanırken vatandaş bu konuda yetkililerden çözüm bekliyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar bir yaşlı vatandaşın ve beraberindeki kişilerin arabaları durdurarak para istemesine tepki gösterdi. Yaşlı vatandaşın elinden tutan iki kişi yol kenarında durduğu araçlardan para talep ediyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden konuyla ilgili çözüm bulmalarını istedi. 
HER IŞIKTA HER KÖŞE BAŞINDA BİR DİLENCİ GÖRMEK MÜMKÜN 
Kolay yoldan para kazanmayı amaçlayan ve insanların duygularını istismar eden bazı kişiler Çorlu’da trafik ışıklarını ve köşe başlarını tutmuş durumda. Işıklarda dilenen veya mendil satandan, şehir merkezinde dilencilik yapan insanlara kadar çok fazla istismar olaylarının çoğaldığını kaydeden vatandaşlar bunun önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çorlu Belediyesi zabıta ekiplerine ve kolluk kuvvetlerinin konuya hassasiyet göstermesini isteyen vatandaşlar bu tür olayların son dönemde arttığını kaydetti. 
ARAÇLARI DURDURUP PARA TALEP EDİYORLAR 
Gazetemize ulaşan vatandaşlar son istismar olayını da gözler önüne serdi. Yaşlı bir vatandaşın elinden tutup gezdiren kimseler, araçları durdurup sürücülerden ve vatandaşlardan para talep ediyor. Konuya ilişkin gazetemize bilgi veren vatandaşlar, “Bir yaşlı vatandaşın elinden tutan iki kişi yol kenarında araçları durdurup para istiyorlar. Genellikle Yeni Sanayi Sitesinin üstündeki yolda ve etrafında yapıyorlar. Bu tür olaylar arttı yetkililerin bunların önüne geçmesi gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN