• Engelli Vatandaşları Düşünen Yok!
  • Engelli Vatandaşları Düşünen Yok!
Çorlu Güncel

Engelli Vatandaşları Düşünen Yok!

  • 11 Ekim 2021
  • 756 Kez Okundu

Çorlu’da özellikle şehir merkezinde kaldırımların üzerinde bulunan engelli parkurlarının önüne park edilen araçlar engelli vatandaşlara büyük zorluk çıkarıyor.


Her gün engelli parkuru önüne park eden araçları gören duyarlı vatandaşlar, engelli vatandaşları düşünen yok yorumunda bulundu. Tekerlekli sandalyeyle kaldırımda giden engelli vatandaşlar birden önlerinde park eden araçları görebiliyor. Engelli parkurundan inemeyen engelli vatandaşlar dakikalarca park eden aracın yerinden kalkmasını bekliyor. Bir türlü önüne geçilemeyen soruna karşı ne engelli dernekleri ne de belediye bir çözüm üretmezken olan engelli vatandaşlara oluyor. 
SORUNA KARŞI NE DERNEKLER NEDE BELEDİYEDEN BİR ADIM YOK
Çorlu’da yıllardır devam eden soruna karşı ne engelli derneklerinden ne de belediyelerden bir adım gelmezken engelli vatandaşlar şehir içi ulaşımda büyük zorluklar yaşıyor. Engelli derneklerinin sosyal sorumluluk projesi geliştirmesini isteyen engelli bireyler belediyelerden de kalıcı çözümler istiyor. Engelli parkurlarının önüne araç park edilmemesini isteyen engelli bireyler yetkililere seslendi: “Maalesef engelli parkurlarının önüne park eden araçlar yüzünden şehir içi ulaşımda büyük zorluklar yaşıyoruz. Tekerlekli sandalyeyle bir yerden biryere gitmek neredeyse imkansız. Bununlar ilgili çözüm bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN