• Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
  • Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
  • Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
  • Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
  • Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
  • Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!
Çorlu Güncel

Hastanelerde Panik Yaratacak Bir Doluluk Yok!

  • 05 Ekim 2021
  • 912 Kez Okundu

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan gazetemize pandemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aşılamada Tekirdağ’ın mavi kategori iller arasında yer aldığını belirten Kalkan, Hastanelerde de panik yaratacak bir doluluk olmadığını belirtti.


Tekirdağ’da 1’inci doz aşılamada yüzde 91’in üzerine çıkıldığının altını çizen Tekirdağ İl sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan 2’inci doz aşılamada nüfusun yüzde 75’i aşılanmış durumda dedi. Tekirdağ olarak aşılamada mavi kategori iller arasında yer aldığımızı belirten Kalkan vaka artışı konusunda da en fazla vaka artışı olan 10 il arasında yer almadığımızı kaydetti. Hastanelerdeki doluluk oranlarına da değinen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan hastanelerdeki doluluk oranlarında paniğe düşecek bir durumun olmadığını kaydetti. Pandemi kurallarına uymaya devam edilmesi gerektiğinin de altını çizen Kalkan, maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı. 
AŞILAMADA MAVİ KATEGORİLİ İLLER ARASINDAYIZ
Gazetemize Covid 19 ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekir Özellikle ilimizde 1’inci doz aşılamada yüzde 91’inin üzerinde bir sayı elde edildi, 2’inci doz aşılıma da ise mavi iller arasına girdik. Hedef nüfusumuzun 2 doz aşılamada yüzde 75’i aşılanmış durumda. Bu kapsamda halkımıza teşekkür ediyoruz. Hep tekrar ediyoruz, en iyi iyinin düşmanıdır. Son baharı ve kışı hastalıklardan uzak kayıplarımız olmadan geçirmek istiyorsak, ilkbaharda tekrar sevdiklerimizle beraber güzel piknik alanlarında gezip sarılmak istiyorsak. Aşı gibi güzel bir imkân, basit bir imkânla hastalıkları önleme varken, halkımızın daha çok aşılanmaya davet ediyoruz” dedi. 
 EN FAZLA VAKA ARTIŞI OLAN 10 İL ARASINDA DEĞİLİZ
Vaka artışlarına da değinen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, vak artışı en yüksek 10 il arasında yer almadığımızı belirtti. Konuşmasını sürdüren Ali Cengiz Kalkan, “Tekirdağ düzenli aralıklarla vaka sayısının artığı 10 il bakanlığımızca da duyuruluyor. Biz en fazla vaka artışı olan 10 iller içerisinde değiliz. Kontrollü mesafeli ve maskeli yaşamamızdan imtina edebilirisek, rehavete düşerisek sayılar bizde de artar. Aşılama oranlarımıza bağlı olarak şu an için Türkiye’deki yükselişe paralel bir yükseliş trendin de değiliz. Ama hep izliyoruz, bu süreç bütün ezberleri bozan bir süreç. Gereken hassasiyeti göstermediğimiz, toplu alanlarda bulunduğumuz aşıdan imtina etmemiz vakaların artacağını bize söylemekte. Eğer biz il olarak biz bu dikkatimizi sürdürürsek kontrollü ve mesafeli maskeli yaşamımıza devam edersek çevremizdeki gençlerimizi çocuklarımızı aşılayabilirsek aşı takvimimize takip edip tamamlayabilirsek Allah’ın izniyle en hasar hasarla atlatmayı ümit edebiliriz” ifadelerine yer verdi. 
ŞU ANDA YOĞUN BAKIM YATAĞI SIKINTISI ÇEKMİYORUZ  
“Hastanelerde şu an bizi paniğe sevk edecek bir doluluk oranız yok” diyen Ali Cengiz Kalkan, “Yani olağan koşullarda devam etmekte. Her hangi bir servis yatağı ve yoğun bakım yatağı sıkıntısı çekmiyoruz. Hiç aşı olmamış olanlarda ölüm oranı yüzde 90’lara yakın, aşısını tamamlamamış kişilerde de yüzde 80’ler civarında. Bakanlığımızın ve devletimizin en üst seviyeden en alt seviyeye kadar hepimizin çabası aşılarımızı tamamlamak yönünde” dedi. 
İMDAT ŞAHİN