• Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisine Kavuştu
  • Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisine Kavuştu
  • Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisine Kavuştu
  • Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisine Kavuştu
Çorlu Güncel

Yaşayan Çınarlar Sosyal Tesisine Kavuştu

  • 02 Ekim 2021
  • 1088 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yaşayan Çınarlarımız” projesi kapsamında Cumhuriyet Parkı’nda sosyal tesis açılışı gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi tarafından Yaşayan Çınarlarımız projesi kapsamında sosyal tesis açılışı 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yapıldı. Cumhuriyet Parkı’na açılışı yapılan sosyal tesisin açılışın törenine CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, önceki dönem belediye başkanları, gaziler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
PROJE 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN HAYATINA RENK KATMAYI AMAÇLIYOR
Çorlu’da yaşamakta olan 65 yaş ve üstü vatandaşların sosyal yaşamına renk katmayı amaçlayan sanatsal faaliyetlere ve kültürel gezilere katılmalarına olanak tanıyacak olan “Yaşayan Çınarlarımız” projesi hayata geçti. Vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini icra edebilecekleri, keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Parkı’nda inşa edilen sosyal tesis pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde hayat geçirilen projede sportif etkinliklerden müze gezilerine, hobi ve dans kurslarından film gecelerine kadar birçok etkinliğin gerçekleştirilecek. 
BİZLER GEÇMİŞİMİZE DE GELECEĞİMİZE DE SAHİP ÇIKIYORUZ. 
Düzenlenen programda konuşan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bizler projelerimizi tasarlamaya çalışırken, gerekli adımları atarken her daim fikirleriyle bize yol gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri bizleri için önemli oldu. Atatürk diyorki bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama tutumunun en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karış minnet hissi duymayan bir milletin geleceği güvenle bakma hakkı yoktur. Sözünden yola çıkarak projeyi arkadaşlarımızla beraber hayata geçirdik. Yaşayan Çınarlarımız Projemiz bize siz büyüklerimizi olan minnetimizi ve takdirimizi ifade etmenin bir imkanını sağladı. Bizler geçmişimize de geleceğimize de sahip çıkıyoruz” dedi.  
7’DEN 70’E HERKESİN HAYATINA DOKUNACAK HİZMETLER HAYATA GEÇİRİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yaşayan çınarlarımız projesinin içinde ömrünü çalışarak çabalayarak geçirmiş olan siz büyüklerimizin yaşamına renk katacak spor aktivitelerinden müze gezilerine, hobi ve dans gösterilerinden filim gösterilerine kadar dolu dolu ilerleyen zamanlarda etkinliklerimiz olacak. Seçim arifesinde projelerimiz hazırlarken, amacımız toplumumuzun her kesimine ulaşmak 7’den 70’e herkesin hayatına dokunacak hizmetleri hayata geçirmekti. Bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirmek için çaba gösterdik” ifadelerine yer verdi. 
YAŞAYAN ÇINARLAR PROJEMİZ ÇORLUMUZA HAYIRLI OLSUN 
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sarıkurt, “Siz büyüklerimizin hayatlarına renk katacak dolu dolu etkinliklerimiz olacak. Amacımız, toplumuzun her kesimine ulaşmak ve vatandaşlarımıza dokunmak. Projemizin hayata geçirilmesinde emeği olan Belediye Meclis Üyelerimizin tamamına teşekkür ediyorum. Yaşayan Çınarlar projemiz Çorlu’muza hayırlı olsun” dedi.
İMDAT ŞAHİN