Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerinde bir süre önce kaldırılan dubalar, gazetemizin yaptığı haber sonrasında tekrar konuldu. Dubaların konulmasıyla birlikte trafik normal akışına tekrar döndü.
Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerinde bir süre önce kaldırılan dubalar, gazetemizin yaptığı haber sonrasında tekrar konuldu. Dubaların konulmasıyla birlikte trafik normal akışına tekrar döndü.







Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Mehmet Cafer Aksoytürk, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Gaziler Derneği’ne giderek Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü nedeniyle gazilerle bir araya geldiler. Kıbrıs Barış Harekâtının yıl dönümüyle ilgili bir açıklama yapan Çorlu Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı Kıbrıs’ın Türkiye için öneminden söz etti. Kayacı açıklamamsında, “20 Temmuz 1974 o sabah Akdeniz’in ufkunda yükselen sadece güneş değildi. O sabah zulmün karşısına adalet çıktı. O sabah Kıbrıs Türkü, "artık yalnız değilim" dedi.
YIL DÖNÜMÜNDE PROTOL ÜYELERİ GAZİLERİ ZİYARET ETTİ
Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başta olmak üzere protokol üyeleri gazileri ziyaret etti. Çorlu Gaziler Derneği’ne yapılan ziyarette gaziler protokol üyelerini karşılayarak bir süre sohbet etti. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten gazilerle bir araya gelerek Barış harekatının önemini vurguladı.
BU KUTLU HAREKÂT KIBRIS TÜRK HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÜVENCE ALTINA ALDI
Çorlu Gaziler Derneği Başkanı Recep Kayacı yaptığı açıklamada: “Bugün, sadece bir tarihin yıl dönümünü değil; Türk Milleti’nin vicdanını, sorumluluğunu ve Kıbrıs Türkü’nün var olma mücadelesinin zaferle taçlandığı kutlu bir günü idrak ediyoruz. 20 Temmuz 1974 o sabah Akdeniz’in ufkunda yükselen sadece güneş değildi. O sabah zulmün karşısına adalet çıktı. O sabah Kıbrıs Türkü, "artık yalnız değilim." dedi. Ve tarih, Türk askerinin adaya barış götüren adımlarını altın harflerle yazdı. Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın "Haklı Davamızdan Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz." sözleri Kıbrıs Türkü'nün inancını en veciz şekilde ifade etmektedir: Bu kararlılık; mücahitlerin siperlerinde, Mehmetçiğin cesaretinde ve gazilerimizin fedakârlığında vücut bulmuştur. Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit ise harekâtın amacını bütün dünyaya şu sözlerle ilan etmiştir: "biz aslında savaş için değil, barış için ve yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz." İşte bu anlayış sebebiyle 20 Temmuz, Tarihe Barış Harekâtı olarak geçmiştir. Bu kutlu harekât, masumların hayatını kurtarmış, akan kanı durdurmuş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünü güvence altına alan dönüm noktası olmuştur. 20 Temmuz’un bize bıraktığı en büyük miras; özgürlüğün korunması kadar, gelecek nesillere daha güçlü bir devlet, daha müreffeh bir toplum ve daha güvenli bir yarın bırakma iradesidir. Çünkü vatan; uğruna can verilen topraktır. Bayrak; şehidin al kanıyla renk bulan kutsal bir emanettir. Devlet ise milletin namusudur” dedi.
Açıklamasını sürdüren Recep Kayacı, “Bu yolda en büyük güvencemiz; ortak tarihimiz, ortak kültürümüz ve ortak kaderimizdir. İki devlet arasındaki dayanışma, Doğu Akdeniz’de barışın, istikrarın ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; kökleri tarihe, yüreği vatana, yüzü geleceğe dönük milletler daima ayakta kalır. Kıbrıs Türk halkı, geçmişte var olma mücadelesini nasıl onurla verdiyse, geleceği de bilgiyle, üretimle, demokrasiyle ve birlik ruhuyla inşa edecektir. Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin fedakârlığı ancak böyle yaşatılabilir. Bu inançla, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya, gazilerimizin emanetine sahip çıkmaya ve kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güçlü yarınları için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Fenerbahçeliler Derneği’nde yapılan etkinlikte dernek başkanı Fuat Oğuz önemli açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen buluşmada birlik, beraberlik ve Fenerbahçe sevgisi ön plana çıkarken, Dernek Başkanı Fuat Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri etkinlikte pasta keserek kutlama yaptı. Fenerbahçe’nin kuruluş günü olan 1907 tarihi her yıl 19 Temmuz’da Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanıyor. Fuat Oğuz yaptığı açıklamada: “19 07 tarihi Fenerbahçelilerin doğum günü, İnşallah bu sene Şampiyon olacağız, iyi Fenerbahçeliyiz hepiniz geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak Ergene’de bulunan çiftçilerle bir araya gelerek çiftçilerin talep ve önerileri dinlenirken, tarım sektörünü yakından ilgilendiren güncel konular ve yangın tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Ergene İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Süleymanoğlu, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, S.S. 270 Sayılı Çorlu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gürel, 270 Sayılı Çorlu Kooperatifi Müdürü Hüseyin İnci, muhtarlar ve çok sayıda çiftçinin katıldığı programda konuşan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ergene’nin bir tarım kenti olduğuna dikkat çekerek, üreticilerin emeklerinin her zaman yanında olduklarını ifade etti. Başkan Müge Yıldız Topak konuşmasında, “Ergene’miz bir tarım kenti. Bu bereketli toprakların gerçek sahipleri de siz değerli çiftçilerimizsiniz. Toprağa düşen her tohumun geleceğe atılan bir umut olduğuna yürekten inanıyoruz. Sizler sabahın ilk ışıklarıyla tarlaya gidiyor, alın terinizle üretmeye, ülkemize değer katmaya devam ediyorsunuz. Biz de Ergene Belediyesi olarak bu emeğin her zaman yanında olmayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz.” dedi.
HASAT ÖNCESİNDE TARLA YOLLARIMIZI HAZIR HALE GETİRDİK!
Hasat sezonu öncesinde çiftçilerin daha güvenli ve rahat ulaşım sağlayabilmesi için belediye ekiplerinin sahada yoğun mesai yaptığını belirten Başkan Müge Yıldız Topak, “Hasat sezonu öncesinde tarla yollarımızda bakım ve iyileştirme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Çiftçilerimizin tarlalarına daha güvenli ve daha rahat ulaşabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Çünkü biliyoruz ki üreticimizin işi ne kadar kolaylaşırsa Ergene'miz de o kadar kazanır." ifadelerini kullandı.
İTFAİYE ARACI MÜJDESİNİ VERDİ!
Programda çiftçilere önemli müjdeler de veren Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, yaz aylarında artan tarla yangınlarına karşı Ergene Belediyesi ile Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde önemli bir çalışmanın hayata geçirildiğini açıkladı. Başkan Müge Yıldız Topak, “Çiftçimizin alın terini, bir yıllık emeğini korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayışla Ergene Belediyemiz ile Velimeşe Organize Sanayi Bölgemizin ortak çalışması kapsamında önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yaz aylarında yaşanabilecek yangın risklerine karşı Misinli Mahallemizde bulunan hizmet binamıza bir adet itfaiye aracı ile üç adet itfaiye eri konuşlandırılacak. Böylece olası yangınlara çok daha hızlı müdahale edilecek. Rabbim inşallah kullanmayı nasip etmesin ama her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Çiftçimizin emeğini korumak için tüm kurumlarımızla birlikte gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz.” dedi.
ÇİFTÇİLERİMİZE YENİ DEPOLAMA ALANI TAHSİS ETTİK!
Başkan Müge Yıldız Topak, programda üreticilere bir müjde daha vererek, hasat döneminde ürünlerin daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesine katkı sağlayacak önemli bir adım attıklarını açıkladı. Başkan Müge Yıldız Topak, “Çiftçilerimizin hasat ettikleri ürünleri güvenli şekilde depolayabilmeleri büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, S.S. 270 Sayılı Çorlu Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifimizin kullanımı için ürün depolama alanı olarak değerlendirilecek bir arazi tahsisini gerçekleştirdik. Üreticimizin işini kolaylaştıracak, tarımsal üretime katkı sağlayacak her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz üreticimizin güçlenmesini, Ergene’mizin güçlenmesi olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.