Marmaraereğlisi Belediyesi pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl düzenleyemediği Yaz Şenliği’ni bu yıl gerçekleştirdi.
Marmaraereğlisi Belediyesi pandemiden dolayı geçtiğimiz yıl düzenleyemediği Yaz Şenliği’ni bu yıl gerçekleştirdi.




“Her Şey Değişebilir Ama İnsanın Duruşu Değişmemelidir”
Yeni Parti Çorlu 1. Olağan Genel Kurulu’nda uzun bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer konuşmasının büyük bir bölümünü AK Parti’ye geçen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ayırdı. Başkan Yüceer açıklamasında; “Makamlar gelip geçebilir partiler değişebilir, siyasi dengeler değişebilir ama insanın sözü insanın vicdanı ve insanın duruşu değişmemelidir” dedi.
“HİZMET İÇİN GİTTİM DİYORSUNUZ, HİZMET İÇİN ELİNİZİ TUTAN MI VAR”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Seçim zamanı verilen sözler değil, tam tersi seçim sonrası verilen bu sözlere sahip çıkmaktır. Dün dürdür bugün bugündür ama olan benimdir yada ben nereye gidersem gideyim sen oraya gel diyerek bir siyasi anlayışımız bir duruşumuz elbette yok. O yüzden ben diyorum ki hiç kimse kendi siyasi tercihini meşrulaştırmak için kendisine oy verenleri kendisini o makamlara taşıyan örgütü yol arkadaşlarını emeği ve geçmişi suçlama hakkına sahip değildir. Kimse kusura bakmasın bunu da hiç kimse kabul etmez. Çünkü çok kolay bir şey yapılıyor önce insanlar sizin için mücadele ediyor çalışıyor, sizi seçiyor siz sonra gidiyorsunuz başka yere diyorsunuz ki ben hizmet için gittim, Allah Allah hizmet için elimizi tutan mı var. Çok şükür bizde iki buçuk yıldır bizde her türlü zorluğa her türlü engele rağmen hizmet ediyoruz hizmet etmeye de devam edeceğiz. Önümüze engeller çıkıyor, kaldırıyoruz o engeli yürümeye devam ediyoruz. O yüzden kimse kendi konforlu alanı için kendi kişisel ikbali için sizlerin emeğini bu partililerin örgütün emeğini hiçleştiremez onlara çamur atamaz onların emeğini değersizleştiremez buna da kimse inanmaz.
“BEN İNANDIĞIM DEĞERLERDEN VAZ GEÇMEDEN YÜRÜYORUM”
Konuşmasını sürdüren Başkan Yüceer, “Ben inandığım değerlerden vaz geçmeden yürüyorum. Siyaset bu emeğe değer vermek sizlerin bize olan güvenine sonuna kadar sahip çıkmak. Yoksa geçmişi kötülemek, o güne kadar yol yürüdüğün arkadaşlara çamur atmak bizim için siyaset değil o kendi kişisel ikbalinin kilometre taşlarını döşemektir. Çünkü makamlar gelip geçebilir partiler değişebilir, siyasi dengeler değişebilir ama insanın sözü insanın vicdanı ve insanın duruşu değişmemelidir. Benim için asıl mesele budur. Bizim için asıl mesele budur. Burada söylenen cümleler kimseye ihanet ederek değil kendi inancımıza sağdık kalarak kırmadan dökmeden geçmişin tüm ilke ve değerlerini yüreğimizde ve aklımızda taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Tekirdağ’dan sözümüz budur bize güvenenlerin güvenine sahip çıkacağız. Bize emek verenlerin emeklerine sahip çıkacağız. Miletin iradesine sahip çıkacağız ve inandığımız değerlerden asla ama asla vaz geçmeyeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki en büyük güç makam değil gerçekten en büyük güç sizin bize olan güveninizdir. Bizde o güveni kaybetmemek için başımız dik alnımız açık yolumuz açık yürüyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Müge Yıldız Topak, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların ilçe genelinde devam edeceğini belirtti. Başkan Müge Yıldız Topak, “Ahimehmet Mahallemizde Varlık Caddemiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz yol bakım ve onarım çalışmamızı aralıksız bir şekilde tüm gayretimizi ile sürdürüyoruz. 3,5 kilometrelik yol güzergahımızda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 6 bin ton asfalt dolgu malzemesini yolumuza serdik. Çalışmalarımızı tamamlayarak Varlık Caddemizi hemşerilerimizin daha güvenli ve konforlu şekilde kullanabileceği bir hale getireceğiz. Ergene’mizin her mahallesinde olduğu gibi Ahimehmet Mahallemizde de ihtiyaçları yerinde tespit ediyor, gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Ergene Belediyesi, ilçe genelinde yol bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını ihtiyaç ve öncelikler doğrultusunda sürdürüyor.
Normal doğumun avantajlarıyla ilgili bilgi verilen açıklamada: “Sezaryen, anne veya bebeğin hayatını kurtarmak için gerektiğinde başvurulan önemli bir cerrahi müdahaledir. Ancak tıbben gereklilik yoksa, gereksiz sezaryen; anne ve bebek sağlığı için ciddi riskler taşır. Normal Doğumun Avantajları: Anne sütü hemen gelir, bebek emzirilebilir, Anne-bebek bağı daha kısa sürede kurulur. Bebekte solunum sıkıntısı riski daha düşüktür. Anesteziye bağlı komplikasyonlar yaşanmaz. Anne daha hızlı iyileşir, günlük yaşama erken döner. Gelecek doğumlarda da normal doğum yapılabilir” ifadelerine yer verildi.
CANSEL SÖZER