Çorlu’da hafta sonu yaşanan dolu ve aşırı sağanak yağışlar çiftçileri de olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde dolu yağışı ürünlere zarar verirken bazı bölgelerde de yağışlar buğday haşatında gecikmelere neden olacak.
Çorlu’da hafta sonu yaşanan dolu ve aşırı sağanak yağışlar çiftçileri de olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde dolu yağışı ürünlere zarar verirken bazı bölgelerde de yağışlar buğday haşatında gecikmelere neden olacak.



Çorlu Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada: Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser ve Kronik Hastalıklar Eğitim Birimi çalışanımız Neslihan Gür 12 Mart Dünya Böbrek Günü vesilesiyle Çorlu Devlet Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Semiha Sarıer ve Eğitim Birimi hemşiresi Nihal Gökalp ile birlikte Yatan hastalara ve poliklinik hastalarına ziyarette bulunmuştur. Vatandaşlarımıza böbrek sağlığını korumanın yollarını anlatan bilgilendirici broşürlerimiz takdim edilmiştir. Böbrek sağlığınızı korumak için günlük tuz tüketiminizi azaltmayı (günde 1 çay kaşığından az) ve bol su içmeyi ihmal etmeyin. Düzenli check-up yaptırmak, böbrek hastalıklarını henüz belirti vermeden yakalamanızı sağlar. Yüksek Tansiyon, Sigara, Obezite böbreklerinizin işlevini bozar. Düzenli egzersiz yapmak, Sigaradan kaçın alkolden uzak durmak böbrek sağlığımızı korur” dedi.
İMDAT ŞAHİN
5 takımın katıldığı müsabakalarda genç sporcular sahada büyük bir heyecan yaşadı. Çorlu Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı ’nın yakından takip ettiği müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren okullara madalya ve kupaları takdim edildi. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten müsabakalarda derece elde eden genç sporcuları tebrik ederek emeği geçen idareci, antrenör ve velilerini göstermiş oldukları başarılardan dolayı kutladıklarını ifade etti.
İMDAT ŞAHİN
İftarı vatandaşlarla birlikte açan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz ve yönetim kurulu üyeleri Ramazan boyunca ev ziyaretlerini sürdürüyor. AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: ”Geleneksel olarak Ramazan ayı boyunca, hane iftarlarımız kapsamında; Bugünde hemşehrilerimizin evlerine misafir olduk. Bizleri gönülden ağırlayan tüm ailelerimize teşekkür ediyoruz. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin.” İfadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN