Buğday deposu olarak bilinen Trakya’da buğday hasadı için biçerdöverler çalışmaya başladı. Önerler Mahallesi’nde çiftçiler yılın ilk hasadı yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ekim Ayı gibi ekilen buğdaylar hasat edilmeye başladı. Bu sene verimin yüksel olduğu Trakya Bölgesi’nde çiftçiler biçerdöverleri çalıştırarak ilk hasadı yaptılar. Arpa hasadını bitiren çiftçiler şimdi de kuruyan bölgelerdeki buğday hasadı yaptılar. Yaklaşık 15-20 gün sürecek hasat döneminde tarlalarda biçerdöverler çalışmaya devam edecek.
BUĞDAY VERİMLERİ TRAKYA’DA YÜKSEK
Gazetemize konuşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, buğday hasatlarının kuruyan bölgelerde başladığını duyurdu. Bu sene Trakya bölgesinde verimlerin yüksel olduğunu belirten Ertan, çiftçiler belirlenen fiyatın dahi üzerinde buğday satışları yaptığını belirtti. Konuşmasını sürdüren Yüksel Ertan, “Bu sene Trakya’da verimler yüksekti, çiftçileri bereketli bir yıl bekliyor, buğday hasatları yapılmaya başladı. Önümüzdeki günlerde de hasat dönemi devam edecek” dedi.
KURBAN BAYRAMINA KADAR HASADIN ÇOĞU BİTER
Buğday hasatlarının başladığını belirten Yüksel Ertan hasadın Kurban Bayramı’na kadar yüzde 85’lik bölümünün bitebileceğini belirtti. Konuşması sürdüren Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Buğday hasatları başladı, bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli hasat dönemi diliyorum. Hasat dönemi Kurban Bayramı’na kadar buğday hasadının yüzde 85’lik kısmının biteceğini düşünüyorum. Kurban Bayramı’ndan sonra çok az bir hasat kalır” dedi.
İMDAT ŞAHİN