5 Kolordu Komutanlığına bağlı Askeri bölgenin kaldırılmasıyla birlikte boş kalan Hıdırağa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan yüzlerce dönümlük yeşil alan Çorlu ve Ergene’nin nefes alabileceği yeşil mesire alanı olabilir.

Geçtiğimiz yıllarda boşaltılan yüzlerce dönümlük yeşil alan şu anda atıl durumda kaldı. Yüzlerce dönümlük yeşil alana ve yürüyüş yollarına sahip olan askeri alanın belli bölümleri çöplük haline getirilmiş durumda. Bu tabiat harikası bölgeye çöplerin dökülmesi tepkiyle karşılanırken Çorlu ve Ergene ilçelerinin arasında kalan alanın vatandaşların hizmetine sunulması istendi.
YEŞİL ALAN ÇÖPLÜK HALİNE GETİRİLMİŞ
Yüzlerce dönüm araziden oluşan yeşil alanın belli bölgelerini çöpler yığılmış durumda. Çorlu ve Ergene arasında kalan ender yeşil alanlardan olan arazinin temizlenmesini isteyen vatandaşlar biran önce temizliğinin yapılmasını istedi. Yürüyüş yolları, ağaçlık bölgesiyle göz dolduran alan spor yapmak isteyen insanların vazgeçilmezi olabilir. Yüzlerce dönümlük yeşil alanın belli noktalarına çöpler gelişigüzel çöpler dökülmüş temizlenmesini isteyen vatandaşlar bu yeşil alana biran önce sahip çıkılmasını talep etti.
ÇORLU’NUN BELGRAT ORMANI OLABİLİR
İstanbul’da bulunan Belgrat Orman’ında vatandaşlar özellikle hafta sonu ve havanın güzel olduğu dönemlerde ormana girip gönüllerince vakit geçirebiliyorlar. Belgrat ormanı spor yapmaya ve piknik yapmaya gidenlerle cıvıl cıvıl oluyor. Çorlu’da da Belgrat Ormanı yaratılabilir. Ağaçlık güzel bir alan bu amaçla kullanılabilir.
GÜZEL BİR MESİRE ALANI OLABİLİR
Askeri bölgenin kaldırılmasıyla birlikte atıl kalan alana sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar “Burası Çorlu ve Ergene halkı için güzel bir mesire alanı olabilir Çorlu’da gerçekten böyle yerlere ihtiyaç var, bu yer Çorlu ve Ergene halkı için nefes alabilecek bir yer haline getirilebilir. Buranın biran evvel halkın hizmetine sunulmasını bekliyoruz” dedi.
HER ŞEY HAZIR YETER Kİ ADIM ATILSIN
Yüzlerce dönümden oluşan yeşil alanda her şeyin hazır olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “burada her şey hazır, ağaçlar, yollar, yeşil alan, her şey var, yeter ki yetkililer bu konuda bir adım atsın. Burası iki ilçe içinde çok güzel bir alan haline getirilip değerlendirilebilir. Yaz geldiğinizde maalesef gidecek yerler çok sınırlı, bu nedenle bu yeşil alanlara ihtiyacımız var” dedi.
İMDAT ŞAHİN