Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlili esnafları ziyaret etti.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlili esnafları ziyaret etti.




Geleceklerini şekillendirme yolunda kritik bir eşikte bulunan aday öğrencileri ve ailelerini bir araya eden organizasyonda, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt stantları tek tek ziyaret ederek gençlerin heyecanına ortak oldu. Nazım Hikmet Ran Parkı’nda kurulan tanıtım stantlarını gezerek üniversite adayları ve aileleriyle sohbet eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gençlerin tercih heyecanını paylaştı. Ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede bu önemli süreçte doğru adımlar atmanın geleceğin teminatı olan gençler için büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Sarıkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizin, doğru kararları vermelerine katkı sunan tüm akademisyenlerimize, uzman danışmanlarımıza ve emeği geçen ekiplerimize teşekkür ediyorum. Hayallerinin peşinden koşan tüm gençlerimize tercih sürecinde ve eğitim hayatlarında yürekten başarılar diliyorum. “
UZMANLAR VE AKADEMİSYENLER GENÇLERLE BULUŞTU
Çeşitli üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte; aday öğrencilere bölümler, kampüs olanakları, burs imkânları ve geleceğin meslek trendleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Alanında uzman rehber öğretmenler ve akademisyenler de öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidererek en doğru tercih listesini oluşturabilmeleri için birebir danışmanlık hizmeti sundu. Nazım Hikmet Ran Parkı’nda kurulan stantlara gençler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.
Yoklama ve açılışın ardından meclis üyelerine bilgilendirme sunumları yapılacak. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilecek. Toplantının ilk gündem maddesinde, mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait ve Çorlu Belediyesi'ne 1 Eylül 2026 tarihine kadar tahsisli bulunan Reşadiye Mahallesi'ndeki (tapuda Muhittin Mahallesi) 642 ada 2 ve 3 parseller üzerinde yer alan açık ve yer altı katlı otoparkın tahsis süresinin uzatılması ile tahsis şartlarının yeniden belirlenmesi ele alınacak. Mecliste ayrıca, Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi'nde bulunan bir taşınmaz üzerindeki 775 sayılı Kanun kapsamındaki şerh nedeniyle Ergene Belediyesi'nin diğer hissedarlara hisse satışına muvafakat verilmesi talebi de değerlendirilecek. Gündemin dikkat çeken maddeleri arasında Kaymakamlık Hizmet Binası'nda kullanılan klima sisteminin arızasının giderilmesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen aracın hibe olarak kabul edilmesi ve Çorlu (Yenice) Plaj Voleybolu Turnuvası'nda dereceye giren takımlara verilecek ödül miktarlarının belirlenmesi de yer alıyor.
Toplantıda ayrıca gelecek yılları kapsayan hizmet alımı ihalesine ilişkin yüklenme konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, imar planı değişiklikleri ile İmar Komisyonu raporu da meclis üyelerinin görüşüp karara bağlayacağı gündem maddeleri arasında bulunuyor.
HABER MERKEZİ
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Cenk Boduç Yeni Parti’de kurucu il başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu. Cenk Boduç yaptığı açıklamada: “Bugün itibarıyla Yeni Parti Tekirdağ Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirilmiş bulunuyorum. Bu onurlu görevi bana layık gören Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başta olmak üzere, tüm parti yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ımız için birlik, dayanışma ve ortak akıl anlayışıyla çalışacak; halkımızın umudunu büyütmek, kentimize ve ülkemize değer katmak için mücadelemizi hep birlikte kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu görevin partimize, Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, destek veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN