Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlili esnafları ziyaret etti.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlili esnafları ziyaret etti.




Büyükbaş hayvan pazarı için başvurular 27 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Büyükbaş kurban pazarı ise 13 Mayıs tarihinde açılacak. Küçükbaş hayvan pazarı için ise Çorlu’da kayıtlı işletmeler 27 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Çorlu dışında kayıtlı işletmeler için başvuru tarihleri 4 Mayıs – 20 Mayıs olarak belirlendi. Küçükbaş kurban pazarı da 20 Mayıs tarihinde açılacak. Kurban pazarlarında düzenin sağlanması, hayvan sağlığı ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi amacıyla başvurularda belirli belgeler talep edilecek. Ayrıca pazara getirilecek hayvanların dini kurallara uygun kurbanlık vasfı taşıması gerekecek.
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 99 59 numaralı telefondan Veteriner İşleri Müdürlüğüne ulaşabilecekler. HABER MERKEZİ
Elektrik hatlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında kazılan Omurtak Caddesi uzun süredir yapılmayı bekliyor. Derin çukurların oluştuğu Omurtak Caddesi’nde vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Sağ şeridin hemen yanında kazılan noktanın biran önce asfaltlanmasını talep eden vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden biran önce harekete geçmesini istedi. Yapılacak bir asfaltlama çalışmasıyla Omurtak Caddesi’nin daha güzel ve güvenli olacağını belirten vatandaşlar uzun süredir asfaltın yapılmamasına da tepki gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Çorlu’da sorumlu olduğu noktaları caddeleri parkları görmezden gelmemesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar asfaltlama çalışmasının biran önce yapılmasını istedi.
TRAFİK GÜVENLİĞİNİ VE CADDENİN ESTETİĞİNİ BOZUYOR
Yolun bir kısmının bozuk olması caddenin güvenliğini ve estetiğini bozduğunu belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Omurtak Caddesi üzerinde özellikle Atatürk Meydanı’ndan Eski Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu yere doğru kazı çalışması yapıldı ve buradaki yol bozuldu. Bu yol uzun süredir yapılmıyor biran önce yapılmasını istiyoruz. Caddenin güvenliği ve estetiği için yolun tekrardan eski haline getirilmesi şart” diye konuştu.
İMDAT ŞAHİN
İki dönemdir Tekirdağ Barosu bünyesinde düzenlenen stajyerler arası kurgusal duruşma yarışması sonucunda belirlenen ve sistemli bir hazırlık sürecinden geçen stajyer avukatlardan oluşan takımlar, geçtiğimiz yıl elde edilen final başarısının ardından bu yıl bölge elemelerinde zirveye çıkarak istikrarlı yükselişini sürdürdü.
Stajyer Avukat Sezin Boz, Stajyer Avukat Semra Selanay Ada, Stajyer Avukat Eylül Dursun ve Stajyer Avukat Tuğçe Kanlıbay’dan oluşan ekip; hukuki bilgi, muhakeme yeteneği, hitabet gücü ve duruşma pratiğiyle jüri ve izleyicilerden tam not aldı. Başarıda emeği bulunan çalıştırıcılar Avukat Asena Şimal Ergenekon, Avukat Burak Fazlı ve Avukat Eser Olgun’un katkıları da vurgulandı.
Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün yaptığı açıklamada, “Ortaya koydukları emek, disiplin ve çalışkanlıkları ile hepimizi gururlandırdılar.” ifadelerini kullandı.
Genç stajyer avukatların ortaya koyduğu bu güçlü performansın, savunmanın geleceğine dair güveni pekiştirdiği ifade edildi. Tekirdağ Barosu ekibi, 12-13 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması Türkiye Finalinde mücadele edecek.
HABER MERKEZİ