Uğur Mumcu Ergene'de Anıldı
Çorlu Güncel

Uğur Mumcu Ergene'de Anıldı

  • 26 Ocak 2021

24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci – yazar Uğur Mumcu ölümünün 28. yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programla anıldı.





Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında ilk konuşmayı CHP Ergene Gençlik Kolları Başkanı Aydoğan Taşkın yaptı. CHP Ergene İlçe Başkan Vekili Ramadan Duran’ın da bir konuşma yaptığı programda son konuşmayı ise Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas yaptı. Konuşmasında Uğur Mumcu’yu anlatan ve anan Salih Tıknas, Uğur Mumcu’nun yanı sıra yine bir 24 Ocak günü Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ali Gaffar Okkan ile eski dış işleri bakanı İsmail Cem’i de rahmet ve minnetle andı. 

Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Ergene İlçe Örgütü yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile vatandaşların katıldığı tören Uğur Mumcu anısına karanfil bırakılması ile sona erdi. 

GÖKHAN DUMAN