Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Silindirle Sıkıştırılabilir Beton Satın Alınacak
- 22 Ocak 2021

Ergene Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan ve daha önce görev yapmış muhtarlar için kahvaltı programı düzenlendi. İlk olarak Marmaracık Mahallesinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu Ergene Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Doğru tarafından gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Ümit Özkan tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Garnizon Komutanı Albay Harun Elitaş, Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, Gaziler ile STK Başkan ve temsilcileri katıldı.
MUHTARLARIMIZIN EMEKLERİ ÇOK BÜYÜK
Düzenlenen törenin ardından kahvaltı programında muhtarlarla bir araya gelen Ergene Belediyesi Başkanı Müge Yıldız Topak, “Bugün çok özel bir gündeyiz. Değerli Muhtarlarımızın ilçemize, mahallelerimize emekleri çok büyük. Gece demeden, gündüz demeden çok büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Ben kendilerine ve ailelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü kendileri kadar değerli eşleri de mahallelerimizde çalışıyorlar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun. Büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Vefat eden muhtarlarımızı da rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.
Eğitimle ilgili Türk Kızılay Çorlu Şubesi’nden yapılan açıklamada: “Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü tarafından yürütülen Engelsiz Yaşam Kültürü Eğitimi, Türk Kızılay Çorlu Şube Başkanlığımızda, Kızılay Engelsiz Koordinasyon Uzmanı Sayın Meral Acer tarafından gerçekleştirilmiştir. Kızılay Çorlu Engelsiz Birim, Kızılay Çerkezköy Engelsiz Birim ve Kızılay Çorlu Kadın Gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, engelli bireylerle iletişim konusunda farkındalığın artırılması, doğru iletişim yöntemlerinin benimsenmesi ve engelsiz yaşam kültürünün yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır. Daha kapsayıcı, duyarlı ve engelsiz bir toplum için farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimi gerçekleştiren Sayın Meral Acer’e ve katılım sağlayan tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Yeşilay Tekirdağ Şubesi’nde bayrak değişimi yaşandı. 6 yıldır Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanlığı görevini yürüten Zafer Soykırlı görevi Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a bıraktı. Erdoğan oy birliği ile yeni başkan seçildi. Yönetim Kurulu’nda Hüseyin Erdoğan, Ersan Tuner Yavuz Koç, Sevinç Yeşilyurt, Arzu Yiğit yer aldı. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı olarak seçilen Hüseyin Erdoğan genel kurula katılanlara teşekkür etti. Yeşilay Tekirdağ Şubesi’nden yapılan açıklamada: Değerli Başkanımız Sn. Zafer Soykırlı’ya 11 yılı aşkın süredir Yeşilay Tekirdağ ailemize verdiği katkılar için teşekkür eder, 6 yıllık başkanlığı boyunca şehrimize kazandırdığı değerler ve Türkiye’de bir ilk olacak olan Yeşilay Kampüsü Projesi için minnet ve şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN