Yeşilay'da Erdoğan Dönemi Başladı
Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanlığı’nda 18 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda, Yeni Yönetim Kurulu Başkana oy birliği ile Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan seçildi.
Yeşilay Tekirdağ Şubesi’nde bayrak değişimi yaşandı. 6 yıldır Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanlığı görevini yürüten Zafer Soykırlı görevi Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a bıraktı. Erdoğan oy birliği ile yeni başkan seçildi. Yönetim Kurulu’nda Hüseyin Erdoğan, Ersan Tuner Yavuz Koç, Sevinç Yeşilyurt, Arzu Yiğit yer aldı. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı olarak seçilen Hüseyin Erdoğan genel kurula katılanlara teşekkür etti. Yeşilay Tekirdağ Şubesi’nden yapılan açıklamada: Değerli Başkanımız Sn. Zafer Soykırlı’ya 11 yılı aşkın süredir Yeşilay Tekirdağ ailemize verdiği katkılar için teşekkür eder, 6 yıllık başkanlığı boyunca şehrimize kazandırdığı değerler ve Türkiye’de bir ilk olacak olan Yeşilay Kampüsü Projesi için minnet ve şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
“Maraton Koşusundan Alnımızın Akıyla Çıktık”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Pazar günü yapılan Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu için gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan olumsuzluklara da değinen Başkan Sarıkurt, “Maraton koşusunun geneli için alnımızın akıyla tamamladık” dedi.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu, binlerce sporseverin katılımıyla büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Sporun birleştirici gücüyle Çorlu sokaklarını dolduran sporcular, unutulmaz bir spor şölenine imza attı. Çorlu’nun kent tarihinde spor alanında yeni bir sayfa açan 1. Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu; 21K Yarı Maraton, 10K Halk Koşusu ve 1K Çocuk Koşusu kategorilerinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Yolların trafiğe kapatılması bazı vatandaşlar tarafından eleştirilirken maraton koşusu tamamlandı. Koşu sonrası sokaklar tekrar trafiğe açıldı. Yaşanan olumsuzluklara da değinen Başkan Sarıkurt maraton koşusunun tamamını için alnımızın akıyla tamamladık yorumunda bulundu.
“BU TÜR BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA HİÇBİR ŞEY OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL, SONUÇTA HAYATI BELLİ ÖLÇÜDE DURDURUYORSUNUZ
Uluslararası maraton koşusunun Çorlu’da yapılıyor olabilmesi çok kıymetli, Türkiye’de sayılı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizin dışında sayılı ilçelerde gerçekleşiyor. Bu anlamda büyük bir koordinasyon emniyet müdürlüğü açısından zabıta tarafından kurumlar arasında büyük bir koordinasyon oluşturmak için çaba sarf ettik. Elbette varsaydığımız bir şeydi, işe gidenler işten gelenler sokaktan çıkmaya çalışanlar girmeye çalışanlar noktasında elbette zorlukları olmuştur. Şimdi bir hafta sonra hem dijital platform noktasında eleştiriler hem kurum temsilcilerimiz bu organizasyona yönelik tespitleri olumlu yada olumsuz tespitlerini alt alta dizip mümkün olduğu kadar bu tür organizasyonlar olduğu zaman hiç birşey olmaması mümkün değil. Bilindiği üzere milli bayramlarda yürüyüş yaptığımız zamanda trafikte zorluğumuz oluyor. Biz küçük bir şehir değiliz büyük bir şehiriz, bu tür büyük organizasyonlarda yaşanan olumsuzlukları minimize etmeye çalışıyoruz, hiç olmaması mümkün değil, çünkü yaşamı belli oranda durduruyorsunuz. Pazar sabahıydı 11:08’de Ali Osman Çelebi Bulvarı’nda trafik açılmaya başlandı. 21 k koşusu açılmaya başlandı. Belki 8;00 ile 11:30-12:00’deki bir zorluktan bahsediyoruz. Önemsemiyor değilim, kıymetli, en nihayetinde alnımızın akıyla çıktık, federasyon temsilcileri de takdir ve teşekkürlerini ilettiler” dedi.
“ÇORLU’MUZUN SPOR TARİHİNDE YENİ BİR SAYFA AÇTIK”
Organizasyonun ardından değerlendirmelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilkini gerçekleştirdikleri maratonun Çorlu için büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, “Çorlu’da her adım heyecan, her kilometre coşkuydu. İlk kez düzenlediğimiz Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu’nda binlerce adım, tek bir heyecanda buluştu. 21K Yarı Maraton, 10K Halk Koşusu ve 1K Çocuk Koşusu ile Çorlu`muzun sokakları sporun enerjisiyle dolup taştı. Isınma turundan start heyecanına, parkurdaki mücadeleden bitiş çizgisindeki sevince kadar unutulmaz anlar yaşadık. Uluslararası Çorlu Yarı Maratonumuzda büyük heyecan, gurur dolu bir ödül töreniyle taçlandı. Çorlu’muzun spor tarihinde yeni bir sayfa açtığımız bu özel organizasyonda, azimleri, mücadeleleri ve başarılarıyla bizlere unutulmaz bir gün yaşatan tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum.” dedi.
MARATON KOŞUSU SONRASI DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Parkur boyunca sporseverlerin destek tezahüratlarıyla renklenen maratonda, bitiş çizgisini geçen sporcuların sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Mücadelelerin tamamlanmasının ardından düzenlenen görkemli ödül töreninde, farklı yaş ve mesafe kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
İMDAT ŞAHİN
Başkan Sarıkurt Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Gaziosmanpaşa Caddesi’nde devam eden yol yapım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
Çorlu’da yol yapım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum ile birlikte Gaziosmanpaşa Caddesi’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Çorlu’nun ulaşım altyapısını geliştirmek ve vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Gaziosmanpaşa Caddesi’nde yol yapım ve yenileme çalışmaları sürdürülüyor. Belediye ekiplerinin sahadaki çalışmalarını inceleyen Başkan Ahmet Sarıkurt, çalışmaların mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. İncelemeye ilişkin açıklama yapan Başkan Sarıkurt, daha konforlu ve güvenli bir Çorlu hedefiyle sahada olduklarını belirtti. Sarıkurt, Başkan Yardımcısı Adnan Kum ile birlikte Gaziosmanpaşa Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde incelediklerini ifade ederek, Çorlu için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
İMDAT ŞAHİN