200 yıllık tarihi bulunan Çukur Çeşme’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyonu yapılan tarihi çeşmenin eski görüntüsünden eser kalmadı.
200 yıllık tarihi bulunan Çukur Çeşme’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyonu yapılan tarihi çeşmenin eski görüntüsünden eser kalmadı.





Eğitimle ilgili Türk Kızılay Çorlu Şubesi’nden yapılan açıklamada: “Türk Kızılay Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü tarafından yürütülen Engelsiz Yaşam Kültürü Eğitimi, Türk Kızılay Çorlu Şube Başkanlığımızda, Kızılay Engelsiz Koordinasyon Uzmanı Sayın Meral Acer tarafından gerçekleştirilmiştir. Kızılay Çorlu Engelsiz Birim, Kızılay Çerkezköy Engelsiz Birim ve Kızılay Çorlu Kadın Gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, engelli bireylerle iletişim konusunda farkındalığın artırılması, doğru iletişim yöntemlerinin benimsenmesi ve engelsiz yaşam kültürünün yaygınlaştırılması konuları ele alınmıştır. Daha kapsayıcı, duyarlı ve engelsiz bir toplum için farkındalık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitimi gerçekleştiren Sayın Meral Acer’e ve katılım sağlayan tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Mestan Özcan yaptığı açıklamada hastanenin açılış tarihiyle ilgili bilgiler verdi. Özcan, “Sağlıkta beklediğimiz haberi paylaşmak için buradayız. Ergene Devlet Hastanemizde inşaat çalışmaları yüzde 99’u tamamlanmış durumda. Şimdi hastanemizin kapılarını sizlere açmak için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemiz modern binası tıbbi donanımı ve 185 araçlık otoparkıyla Ergenemizin sağlık hizmetlerinde önemli değer katacak” dedi.
AK PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MESTAN ÖZCAN TARİH VERDİ
Açıklamasını sürdüren Mestan Özcan, “Peki, hastanemiz ne zaman hizmet vermeye başlayacak. Geçici kabul işlemleri önümüzdeki 15 gün içerisinde tıbbı cihazların teslimatı ise 30 ile 45 gün içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz. Hedefimiz Ekim Ayı sonunda poliklinik hizmetlerini başlatmak böylece hemşerilerimiz yeni hastanemizde muayene ücreti ödemeden muayene hizmeti almaya başlayacak” dedi.
YATAKLI SERVİSLER 2027 YILININ OCAK AYINDA AÇILACAK
Yataklı servislerle ilgili de konuşan Mestan Özcan, “Yataklı servislerimizi de 2027 yılının Ocak ayında ilk etapta 50 yatak ardından kısa süre içerisinde de 75 yatağa 2027 yılının sonunda ise 10 yatak kapasitesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Her aşamayı yakından takip ediyoruz. Hastanemizi biran önce hemşerilerimize buluşturmak için çalışıyoruz. İlk hastamızı karşılayacağımız günlere çok yakınız” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada baştan sona üstün bir oyun sergileyen ÇBSK, ilk seti 25-13, ikinci seti 25-16 ve üçüncü seti 25-15 kazanarak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki 3. galibiyetini alan Çorlu ekibi, grupta 5. sıradaki yerini korudu. Karşılaşmayı tribünden takip eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, galibiyetin ardından sporcuları ve teknik ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. ÇBSK, ligin 6. haftasında 25 Ekim Pazar günü deplasmanda Bandırma Çelikspor ile karşılaşacak.
CANSEL SÖZER