Çözmek Yerine, Üstünü Kapattı
Çorlu Güncel

Çözmek Yerine, Üstünü Kapattı

  • 17 Kasım 2020

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Omurtak Caddesi Tahtalı Cami bölgesinde yaşanan sorunu çözmek yerine üstünü kapattı.


Sağanak yağışların olduğu günlerde adeta göle dönen Tahtalı Cami Bölgesi’nde bulunan rögar tıkalı olduğu gerekçesiyle TESKİ ekipleri tarafından toprak doldurularak kapatıldı. Rögarı açmak, bölgede yaşanan sorunu çözmek yerine TESKİ kolay yolu seçerek rögarın üzerine toprakla doldurdu. 
YILLARDIR SORUN DEVAM EDİYOR
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Omurtak Caddesi esnaflarından Atilla Çetinkaya, “Biz bu sorunu 4-5 yıldır yaşıyoruz, esnaflar olarak bu sorunu her platformda dile getiriyoruz. Belediye başkanlarına da durumu ilettim. Burası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ’nin sorumluluğunda. Geçen gün buraya TESKİ ekibi geldi, baktılar, küreklerle açmaya çalıştılar ama kürekle açılacak gibi bir sorun yok büyük bir sorun var burada. Burası yağmur yağdığı zaman göle dönüşüyor. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçemiyor, karşıdan karşıya geçmeyi bırakın kaldırımda yürürken arabalardan vatandaşların üzerine sular sıçrıyor” dedi. 
EKİPLER TOPRAKLA ÜZERİNİ KAPATTI 
Kürekle kontrol ettikten sonra, tekrar geleceklerini söyleyip gittiler diyen esnaf Atilla Çetinkaya, “TESKİ ekipleri tekrar gelmiş ben yoktum, bu kez köklü bir çözüm bulmuşlar toprakla kapatmışlar. Üzerine de asfalt atılacağını söylemiş, ekipler sorunun büyük olduğunu söylemişler. Ben bir vatandaş olarak teknik bilgimde olmamasına rağmen, madem kanalı açamıyorsun orayı komple iş makineleriyle açarsın künkleri döşersin kalıcı bir çözüm oluşturursun. Ben vatandaş olarak bunu düşünüyorsam belediyenin birimleri çok daha iyi düşünmesi lazım. Sorun çözülmedi üstü kapatıldı, sorun devam edeceğe benziyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN