“Buğday Ekim Alanlarını Genişletmemiz Gerekiyor”
Çorlu Güncel

“Buğday Ekim Alanlarını Genişletmemiz Gerekiyor”

  • 17 Ekim 2020

Buğday ekimine başlandığını söyleyen Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Buğday ekim alanlarının genişletilmesi gerekiyor ki buğdayda kendi kendimize yeten ülke konumuna gelelim” dedi.

Kanola ekimlerinin tamamlandığını belirten Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan buğday ekimlerinin de devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin 85 milyon nüfusa sahip olduğunu belirten Ertan, sadece 19 milyon buğday üretiliyor, bunun 18 milyon tonluk kısmı yemek için gidiyor, hayvan ve tohumluk için ise buğday yetersiz geliyor” dedi. 
BUĞDAY EKİMLERİ BAŞLADI 
Yağmurların yağmasıyla birlikte çiftçiler tarlalarında buğday ekim mesailerine başlarken, buğday ekimi devam ediyor. Gazetemize konuşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Kanola ekimleri tamamlandı, buğday ekimleri de devam ediyor. Tabi şu andaki yağmurlar dönemi bu nedenle ekimler başladı” dedi. 
“BUĞDAYDA KENDİ KENDİMİZE YETEN ÜLKE KONUMUNA GELMEMİZ GEREKİYOR”
Türkiye de buğday ekim alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan kendi kendimize yeten ülke konumuna gelmemiz için bunu yapmamız gerekiyor” dedi. Ertan, “Türkiye 85 milyon nüfusa sahip, yılda 19 milyon ton buğday alıyoruz, zaten bunun 18 milyon tonunu yiyoruz, hayvan ve tohumluk için buğday gerekli. Bizim yapmamız gereken buğday ekim alanlarını genişletmemiz, yoksa kendi kendine yeten ülke konumunda olamayız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN