1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası’nın 194’üncü yıldönümü Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören Çorlu Zabıta Müdürü Birol Uçar’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Çelenk sunmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları ve zabıta ekipleri katıldı. Korona virüs denetimleri kapsamında Atatürk Meydanı’na gelen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’da zabıta ekipleriyle fotoğraf çektirdi ve zabıta haftalarını kutladı.
ÇORLU ZABITASI 7 GÜN 24 SAAT GÖREVİNİN BAŞINDADIR
Zabıta haftasıyla ilgili konuşma yapan Çorlu Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Zabıta demek Osmanlı’dan günümüze uzanan toplumun huzurunu ihtiyaçlarını geleceğe olan inancını bir şehir bilinci içerisinde dayanışmanın birbirini saygının ve bu saygının geleceğe sürdürülebilmesinin teminatı demektir. Zabıta demek medeniyetin önemli noktalarından biri demektir. Çorlu Zabıtası her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını her zaman dinamik tutan 7 gün 24 saat çalışma esasına göre görevini sürdürmektedir” dedi.
ZABITALARIMIZ HALKIN KARŞISINDA DEĞİL ONLARIN YANINDADIRLAR
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise konuşmasında: “Zabıta teşkilatının 194. Yılı kuruluş yıldönümünde bir aradayız. Kamu güvenliğini sağlamak halk sağlığı ve huzuru adına şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz çalışan zabıta personelimiz yürüdüğümüz sokakta, ekmek aldığımız fırında, uğradığımız markette kısaca yaşamın her alanında görevlerini sürdürerek bizlere güven ve huzur vermektedirler. Zabıta görevi yürüten tüm arkadaşlarımız görevini yürütürken onların karşısında değil onların yanında ve hizmetindedirler”dedi.
TÜM ZABITALARIMIZIN, ZABITA HAFTASINI KUTLUYORUM
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemiz bünyesinde çalışan 63 zabıta personelimiz ile Çorlumuz için çalışıyor, şehrimizi huzur içerisinde yaşatmak için mesai harcıyoruz. Yakın zamanda aramıza katılacak 25 zabıta arkadaşımızla beraber teşkilatımız daha da güçlenecek. Vatandaşların huzur ve sağlığı için görevini özverili bir şekilde sürdüren tüm zabıta teşkilatımızın zabıta haftasını kutluyor, tüm zabıta teşkilatına hemşerilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN