Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akarsu Yapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa süre önce başlatılan, Çorlu Kumluca Deresi’nin temizlik çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Akarsu Yapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa süre önce başlatılan, Çorlu Kumluca Deresi’nin temizlik çalışmaları tamamlandı.
Sadece Kemalettin Mahallesi değil diğer mahallelerde de aynı sorun devam ediyor. Alt yapının eski olması nedeniyle sürekli kazılan sokaklar bir daha asfaltı atılmadan aylarca bekliyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri yetkililerden arka sokaklara yatırım yapılmasını istedi. Boyacılar sokak ve devamındaki sokaklarda aylar önce yapılan kazılan sonrası yolların yama asfaltı bir türlü yapılmadı. Kemalettin Mahallesi gibi Cemalettin Mahallesi Nusratiye Mahallesi Hıdırağa Mahallesi’nde de aynı sorunlar devam ediyor.
ALT YAPI KURUMLARININ KAZDIĞI YERLER AYLARCA YAPILMAYI BEKLİYOR
Eski yerleşim yerlerinde alt yapının eski olması nedeniyle sürekli arızalar meydana geliyor. Teski veya başka alt yapı kurumları bölgeye gelip kazı çalışması yaparak arızayı gideriyor fakat kazılan bu sokaklar bir daha yapılmıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Çorlu’nun arka sokaklarına ilgi çok az. Kazılan yerler aylarca yapılmıyor. Belediyeden bu konuda destek istiyoruz. Kazılan yerler biran önce yapılsın. Sadece kazılan yerler değil çoğu kaldırımda dağılmış durumda. Bunların da yapılmasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamayı amaçlayan zabıta ekipleri, denetimler sırasında kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere cezai işlem de uyguladı. Zabıta ekiplerinin denetimler sırasında özellikle kaldırım ve yol kenarlarının yayalar ve engelli bireyler için açık tutulması gerektiğini vurguladığını ve bu yönde ikazlarda bulunduğunu kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Denetimler düzenli olarak devam edecek. Ekiplerimiz kent genelinde kamu düzenini sağlama adına kararlılıkla çalışacaklar. Amacımız Çorlu'da daha düzenli ve yaşanabilir bir çevre oluşturarak hem esnafın hem de vatandaşların memnuniyetini artırmak.” dedi.
İstanbul Yolu üzerinde bulunan KYK Kız Öğrenci yurdu 2024 yılının Eylül Ayı’nda depreme dayanıklı olmadığı için kapatılmıştı. Uzun yıllar Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kız öğrenci yurdu olarak kullanılan binalarda yapılan deprem analizi sonucu binalar depreme dayanıklı olmadığı için kız öğrenci yurdu taşınmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Şeyh Sinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı (Tekirdağ Yolu) üzerinde yaklaşık 200 milyon bedelle bina satın alarak, gerekli tadilatları yapılıp kız öğrenci yurdu o binalara taşınmıştı. Eski kız öğrenci yurdu binalarıyla ilgili ise yıkım kararı verilmişti. Binaların henüz yıkım işlemi gerçekleşmedi, yakın zamanda yıkımların yapılması bekleniyor. İstanbul Yolu’na cephe 24 dönümlük yurdun arazisinin ise ne olacağı merak konusu oldu.
KIZ ÖĞRENCİ YURDU TEKİRDAĞ YOLU’NA TAŞINMIŞTI
Yaklaşık 300 öğrenci kapasitesi bulunan öğrenci yurdu depreme dayanıklı olmadığı için yeni dönemde hizmete girmedi. 2024 yılının Eylül ayında alınan karar doğrultusunda Kız öğrenci yurdu kapatılmıştı. . Yeni öğrenci yurdu kapasitesi ise 540 öğrenciye yükseltilmişti. İstanbul Yolu üzerinde bulunan kız öğrenci yurdu depreme karşı dayanıklı olmadığı için kapanmış, kız öğrenci yurdu Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerine taşınmıştı.
KIZ ÖĞRENCİ YURDU OLARAK KULLANILAN BİNALAR YIKILACAK!
Depreme karşı dayanıklı olmayan İstanbul Yolu üzerindeki kız öğrenci yurduna yıkım kararı verildi. Binaların yakın zamanda yıkımının yapılması bekleniyor. Zafer Mahallesi İstanbul Yolu üzerinde bulunan kız öğrenci yurdunda ana bina ve diğer bölümler bulunuyor. Kız öğrenci yurduna verilen yıkım kararının yakın zamanda uygulanması bekleniyor.
İSTANBUL YOLUNA CEPHE 24 DÖNÜMLÜK ARAZİ BOŞTA KALDI
Zafer Mahallesi İstanbul Yolu üzerinde bulunan yıkılacak olan kız öğrenci yurdu 23 bin 761 metrekareden oluşuyor. Yurt binaları yıkıldıktan sonra kız öğrenci yurdunun arazisinin ne olacağı şimdiden merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan arazinin binalar yıkıldıktan sonra üzerine proje yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.
VATANDAŞLAR KAMU YARARINA BİR PROJE YAPILMASINI İSTİYOR
İstanbul Yolu üzerinde bulunan kız öğrenci yurdunun 24 dönümlük arazisinin ne olacağı şimdiden merak konusu oldu. Vatandaşlar yurdun yerinin kamu yararına uygun bir projenin yapılmasını istiyor. Vatandaşlar arazinin satılmasını istemezken, halkın kullanacağı bir projenin yapılmasını talep ediyor. Yetkililerden ise şu ana kadar her hangi bir açıklama yapılmadı.
İMDAT ŞAHİN