Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısı gösteren Marmaraereğlisi Belediyespor’a, BAL Ligi şerefine kutlama yemeği düzenledi.
Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısı gösteren Marmaraereğlisi Belediyespor’a, BAL Ligi şerefine kutlama yemeği düzenledi.



Olay, gece saatlerinde Kemalettin Mahallesi Menekşe Sokak üzerinde meydana geldi. Daha önce aralarında husumet bulunan M.Ş.K., yolda karşılaştığı R. S.'ye (29) ateş açtı. Göğsüne ve bacak bölgesine gelen kurşunla ağır yaralanan R.S., olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. R.S. burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay esnasında araya giren 1 kişinin de hafif yaralandığı öğrenildi. Olay yerinden kaçan şüpheli M.Ş.K. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Menekşe Sokakta yaşanan olayın ardından R.S’nin ailesi hastane önüne geldi. Çorlu Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan R.S’nin yakınları haberi aldıktan sonra sinir krizleri geçirdi. Bir göğsüne iki bacak bölgesine isabet eden kurşunlar sonucu hayatını kaybeden R.S. otopsi için İstanbul’a gönderildi.
İMDAT ŞAHİN
Etkinlikte, çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklara, “kandan değil candan” anlayışıyla sahip çıkan koruyucu aileler, yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Ergene Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Koruyucu ailelerimiz; merhametiyle, sevgisiyle, sabrıyla ve fedakârlığıyla çocuklarımızı şekillendiren, iyiliği ve güzelliği büyüten en değerli kahramanlarımızdandır. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye, ailedir.”
Programda, koruyucu ailelik sisteminin önemi vurgulanırken, daha fazla ailenin bu anlamlı sürece dahil olması için farkındalık oluşturuldu. Koruyucu Aile, Gönüllü Aile ve Evlat Edinme hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Ergene Sosyal Hizmet Merkezine başvurabilecekleri belirtildi.
CANSEL SÖZER
Çorlu’da bulunan parklarda tespit edilen eksikler uzun süredir giderilmeyi bekliyor. Atatürk Meydanı’nda yer alan parkta parke taşlarının zarar gördüğü görülürken, vatandaşlar kırık ve yerinden oynamış taşların bir an önce onarılmasını istiyor. Vatandaşlar, parklarda oluşan bu tür sorunların hem görüntü kirliliğine hem de yürüyüş yapan vatandaşlar için tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek yetkililerden gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti. Sadece Atatürk Meydanı’ndaki parklarda değil mahalle aralarında bulunan parklarda da birçok olumsuzluklar yer alıyor. Çorlulu vatandaşlar belediyenin parklara daha çok özen göstermesini istiyor.
İMDAT ŞAHİN