“Çorlu'da Yüzde Yüze Yakın Kurallara Uyuluyor”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da Yüzde Yüze Yakın Kurallara Uyuluyor”

  • 11 Ağustos 2020

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı öncülüğünde Çorlu’da korona virüs denetimleri yapıldı. Denetimden sonra konuşan Sarılı, “Çorlu’da yüzde yüze yakın kurallara uyuluyor” dedi.


Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, Çorlu ilçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Murat Turna, Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tökgöz ve çok sayıda yetkili Çorlu’da korona virüs denetimleri kapsamında işyerleri ve vatandaşları denetledi. 
İŞYERLERİ TEK TEK DENETLENDİ 
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı girdiği işyerlerinde vatandaşlara uyması gereken kuralları ve alınması gereken tedbirleri hatırlattı. İşyerlerindeki eksiklikler konusunda da işyeri sahiplerini uyardı, eksikliklerin yerine getirilmesini istedi. Çorlu Atatürk Meydanı’ndaki işyerlerinin denetimleriyle başlatılan korona virüs denetimleri Cumhuriyet Meydanı’nda oturan vatandaşların denetlenmesiyle sona erdi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve beraberindeki heyet taksi duraklarına da giderek taksileri denetledi. Taksicilerin uyması gereken kurallar hatırlatıldı, kahvehanelerde oyun oynatılmaması kuralını tekrar hatırlattı. 
GAZETE KUPÜRÜNÜ GÖSTERDİ, KAYMAKAM SARILI TEŞEKKÜR ETTİ 
Denetlemeler sırasında Çorlu Kaymakam Cafer Sarılı'ya özel bir şey söylemek istediğini belirten 70 yaşındaki Recep Şumbulu cebinde taşıdığı gazete kupürünü çıkardı. Gazete kupürünü Kaymakam Cafer Sarılı’ya gösterdi. Gazete kupüründe doğru maske kullanımı ile ilgili haberin yer almasından dolayı Sarılı teşekkür etti.
YAŞAM ALANI OLAN HER YERDE DENETİMLERİ YAPIYORUZ 
Korona virüs denetimlerini basın mensuplarına değerlendiren Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “İçişleri Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız, tüm Türkiye’de yoğun katılımlı bir denetim başlattı. Bu kapsamda ilçemizde de belediye başkanımız, ilçe jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz, ilçe sağlık müdürümüzle, kalabalık bir grupla maske, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda denetim gerçekleştirdik. Yaşam alanı olan, ulaşabildiğimiz her yerde denetimleri yaptık” dedi. 
DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK 
Benim açımdan sevindirici bir konu vatandaşlarımızın neredeyse yüzde yüze yakını kurallara uyduğunu gördük. Sizlerde bizlere şahitlik ettiniz, basın mensubu arkadaşlarıma gerçekten teşekkür ediyorum. 2 yıldır bu ilçede kaymakam olarak hizmet ediyorum, basın mensuplarımız her zaman bizlerin yanında oldu. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımızda kurallara uyuyor bu hafta geçen haftadan farklı olarak denetim komisyonlarına muhtarlarımızda eşlik edecek. Dükkanları esnafları ziyaret ettik. Kurallara uyulduğunu gördük bu durumda bizleri memnun etti. Sadece devlet memurlarının daire amirlerinin kurallara uyması yetmez vatandaşlarımızın da mutlaka kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallara hep beraber uyduğumuz sürece hem ilçemiz hem de ülkemiz çok kısa sürede kurtulacaktır. Tedbir önemli, denetimlerimizde devam edecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN