Çorlu’da çekçekçilerin özellikle çarşı merkezlerindeki çöp konteynırlarını günde onlarca defa karıştırması kokuya neden oluyor.

Çorlu’da çekçekçilerin özellikle çarşı merkezlerindeki çöp konteynırlarını günde onlarca defa karıştırması kokuya neden oluyor.
Mandıracı Caddesi İşcanlar Çarşı Merkezi girişinin ön kısmında su patlağı nedeniyle TESKİ ekipleri kazı çalışması yapmıştı. Günler sonra yine TESKİ ekipleri bölgeye gelerek kazılan yerin asfaltını atmak için çalışma yaptı. Kazılan yer asfalt atılması için uygun hale getirildi. İş makinaları yardımıyla daha önce kazılan yerin düzenlemesi yapıldı. Gazetemize konuşan bölge esnafı, “Burada su patlağı meydana gelmişti, ekipler gelip su patlağı için burayı kazdı, günlerdir yapılmayı bekliyordu. Şimdi TESKİ ekipleri tekrar gelerek buradaki kazılan noktanın asfaltını atmak için çalışma yapıyor. Kazılan yerlerin kapatılması yama asfaltının atılması son derece önemli” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Başkan Sarıkurt, Çorlu için gece gündüz emek verdiklerini ve bu tesislerin Çorlu halkına daha iyi hizmet sunma misyonunun bir parçası olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında ilk olarak Hayvan Bakımevine gidildi. Burada sokak hayvanlarının tedavisi, bakımı ve sahiplendirilmesi gibi konularda yürütülen çalışmalar aktarıldı. Daha sonra, olası afet durumlarına karşı tam donanımlı olarak kurulan Afet Koordinasyon Merkezi gezildi. Merkezdeki ekipmanlar ve olası kriz anlarında izlenecek yol haritası hakkında bilgilendirme yapıldı. Başkan Sarıkurt, merkezin sadece bir kriz yönetim birimi olmadığını, aynı zamanda afet öncesi hazırlık ve eğitim çalışmalarının da yürütüldüğü bir merkez olduğunu vurguladı. Ziyaretin son durağı ise Arşiv Müdürlüğü oldu. Burada, Çorlu'nun tarihî ve idari kayıtlarının dijitalleştirilmesi ve korunması amacıyla yapılan çalışmalar tanıtıldı. Kaymakam Erten, belediyenin bu titiz çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.
Başkan Sarıkurt, Kaymakam Erten'e nazik ziyareti için teşekkür ederek Çorlu'nun gelişimi ve vatandaşların refahı için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Kaymakam Niyazi Erten ise, Çorlu Belediyesinin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Sarıkurt ve ekibine kolaylıklar diledi.
Yeni okulun yapımına ilişkin protokol, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı ve Hayırsever Ömer Şanal arasında imzalandı. Protokol imza töreninin ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, hayırsever katkısının önemine dikkat çekerek, “Devletimizin imkânları ve hayırseverlerimizin destekleri ile ilimize yeni okullar kazandırmaya devam ediyoruz. Değerli hayırseverimize teşekkür ediyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin. Okulun ilimize, ilçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
GÖKHAN DUMAN