Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlisi Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ferit Direk’i ve Yeniçiftlik Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cumhur Küreşoğlu’nu makamında ağırladı.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlisi Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ferit Direk’i ve Yeniçiftlik Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Cumhur Küreşoğlu’nu makamında ağırladı.


“Koltuklar Devletin, İrade Memurundur!”
Dr. Maaz Avcı yaptığı açıklamada: “Tekirdağ’daki sağlık kurumlarında görev yapan bazı idarecilerin, liyakati ve tarafsızlığı bir kenara itip "sendika komiserliğine" soyunduğunu hayretle izliyoruz. Özellikle son dönemde ilimizdeki hastanelerde ve sağlık birimlerinde, bazı yöneticilerin devletin verdiği yetkiyi babalarının malı gibi kullanarak üyelerimize yönelik sistematik bir baskı kurmaya çalıştığı ayyuka çıkmıştır. Aldığımız duyumlar ve tespitlerimiz göstermektedir ki; bazı hastane yöneticileri, mutemetlik birimlerini birer istihbarat merkezi gibi kullanmaktadır. Malum sendikadan istifa edenlerin listelerini mutemetlikten hukuksuzca talep eden, bu isimleri tek tek tespit edip "odasına çağıran" ve devletin makamını "istifa vazgeçirme odasına" çeviren müdürleri biliyoruz! Suça ortak olmayın!” dedi.
“TEKİRDAĞ’IN HER BİR KÖŞESİNDE HAKKI VE HUKUKU SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Açıklamanın devamında Avcı, “Buradan sadece talimatı verenleri değil, bu hukuksuzluğa aracılık edenleri de uyarıyoruz: Memurun sendikal tercihini içeren listeleri paylaşmak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında ağır bir suçtur. Bu listeleri usulsüzce hazırlayıp idarecilere servis eden mutemetlik birimleri ve sorumluları, Türk Ceza Kanunu önünde doğrudan suç ortağıdır. Hiç kimse "emir kuluyum" diyerek bu ağır hukuksuzluğun ve kişisel verilerin ihlalinin altından kalkamaz. Açıkça ilan ediyoruz: Tehditleriniz sökmez: "Yerini değiştiririm" ya da "huzurunu bozarım" diyerek, listeler üzerinden fişleme yaparak Türk Sağlık-Sen’in onurlu mücadelesinden bizi döndürebileceğini sananlar, karşılarında sarsılmaz bir kale bulacaklardır. Siyaset Değil, Hizmet Üretin: İdarecilik makamı, bir konfederasyonun şube başkanlığı veya üye takip bürosu değildir. Memurun tepesinde "soruşturma" sopası sallayanlar, önce kendi liyakatlerini ve tarafsızlıklarını sorgulamalıdır. Takipteyiz: Tekirdağ’ın hangi ilçesinde, hangi sağlık biriminde olursa olsun; listeler üzerinden fişleme yapan, üye takipçiliğine soyunan ve bir tek üyemizin kılına zarar veren her idareciyle hukuk önünde hesaplaşacağız. Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi olarak, çalışma barışını bozan bu "emir-komuta" zincirini kırmaya kararlıyız. Baskıyla, fişlemeyle ve sürgün tehdidiyle sendikacılık yaptığını sanan zavallılara sesleniyoruz: Mutemetliklerden liste istemeyi, verileri hukuksuza paylaşmayı bırakın; elinizi memurun hür iradesinden çekin! Sağlık çalışanlarını sahipsiz sananlar bilsin ki; biz buradayız, Tekirdağ’ın her bir köşesinde hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir üyemizi, makam gücüyle sendikacılık yapanların insafına terk etmeyeceğiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Elektrik hatlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında kazılan Omurtak Caddesi uzun süredir yapılmayı bekliyor. Derin çukurların oluştuğu Omurtak Caddesi’nde vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Sağ şeridin hemen yanında kazılan noktanın biran önce asfaltlanmasını talep eden vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden biran önce harekete geçmesini istedi. Yapılacak bir asfaltlama çalışmasıyla Omurtak Caddesi’nin daha güzel ve güvenli olacağını belirten vatandaşlar uzun süredir asfaltın yapılmamasına da tepki gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Çorlu’da sorumlu olduğu noktaları caddeleri parkları görmezden gelmemesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlar asfaltlama çalışmasının biran önce yapılmasını istedi.
TRAFİK GÜVENLİĞİNİ VE CADDENİN ESTETİĞİNİ BOZUYOR
Yolun bir kısmının bozuk olması caddenin güvenliğini ve estetiğini bozduğunu belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Omurtak Caddesi üzerinde özellikle Atatürk Meydanı’ndan Eski Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu yere doğru kazı çalışması yapıldı ve buradaki yol bozuldu. Bu yol uzun süredir yapılmıyor biran önce yapılmasını istiyoruz. Caddenin güvenliği ve estetiği için yolun tekrardan eski haline getirilmesi şart” diye konuştu.
İMDAT ŞAHİN
Büyükbaş hayvan pazarı için başvurular 27 Nisan - 13 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Büyükbaş kurban pazarı ise 13 Mayıs tarihinde açılacak. Küçükbaş hayvan pazarı için ise Çorlu’da kayıtlı işletmeler 27 Nisan - 20 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Çorlu dışında kayıtlı işletmeler için başvuru tarihleri 4 Mayıs – 20 Mayıs olarak belirlendi. Küçükbaş kurban pazarı da 20 Mayıs tarihinde açılacak. Kurban pazarlarında düzenin sağlanması, hayvan sağlığı ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi amacıyla başvurularda belirli belgeler talep edilecek. Ayrıca pazara getirilecek hayvanların dini kurallara uygun kurbanlık vasfı taşıması gerekecek.
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 99 59 numaralı telefondan Veteriner İşleri Müdürlüğüne ulaşabilecekler. HABER MERKEZİ